hronika.info
Евгений Магда
Все статьи автора
Мнения

Добрі наміри, «жовті жилети» та переконливий Волкер

Три головні події світу.

Наближення різдвяних та новорічних свят спричиняє парад добрих намірів у європейській політиці. «Жовті жилети» стають все більш активними у політичному просторі. Курт Волкер фактично підтримав українське керівництво у питанні запровадження воєнного стану.

Чим ближче новорічні свята, тим більше очікування дива у діях європейських політиків. Наприклад, ЄС оприлюднив план боротьби проти дезінформації. Риторичним виглядає питання, чи вдасться єврочиновникам ефективно розгорнути його та втілити в життя до виборів до Європарламенту, які пройдуть у травні. Якщо прагматичного ефекту не буде, то у Кремлі будуть з сардонічним сміхом діяти на розхитування ситуації. На кшталт того, як Путін заявив про небажання брати участь у передвиборчій кампанії Порошенка, не уточнивши, на чиєму боці він гратиме у майбутніх президентських перегонах в Україні.

«Жовті жилети» продовжують кожного вікенду створювати проблеми не лише Парижу, але і іншим великим французьким містам. Акція протесту поступово виходить за межі здорового глузду, перетворюється на інструмент впливу, на важелі якого намагаються тиснути в Кремлі. Росію не варто вважати єдиним бенефіціаром протестів, проте її зацікавленість у їх перетворенні на флуоресцентну хвилю, спроможну бити у підвалини європейської демократії, є цілком очевидною. Різнобарвність натовпу протестуючих дозволяє ловити рибу у каламутній воді явним та таємним противникам Еммануеля Макрона.

Цікаво, що після зустрічі з Юлією Тимошенко (лідер «Батьківщини» під час перебування за океаном уникла голосування за припинення договору про дружбу з Росією) спеціальний представник Державного департаменту США Курт Волкер в інтерв’ю «Голосу Америки» фактично підтримав запровадження в Україні воєнного стану у низці областей. Він зауважив на прагненні Кремля дискредитувати українське керівництво та втрутитися до перебігу виборів, закликав Росію звільнити моряків та кораблі, нагадав, що Захід фактично зняв ембарго на постачання зброї Україні та вчергове назвав NordStream2 загрозою. Схоже, кінцівка року для багатьох країн Заходу буде доволі напруженою.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU