hronika.info
Виталий Портников
Все статьи автора
Мнения

Україна вибирається з Середньовіччя

До світської держави можна прийти тільки, коли в тебе є своя церква.

Люди, які навіть сьогодні, в день історичного для України Собору продовжують повторювати що Україні потрібна сучасна економіка, а не доісторична церква, що все це витівки влади, якій потрібно боротися з корупцією, а не на соборах засідати, не можуть второпати однієї дуже простої істини.

Дякуючи приєднанню до Москви Україна не пройшла свій історичній шлях разом із всім континентом. Тут у нас — далеко не ХХІ сторіччя. Наша країна тільки вибирається з Середньовіччя, а сусідня Росія навіть не намагається з нього вибратися.

Дякуючи приєднанню до Москви Україна не пройшла свій історичній шлях разом із всім континентом. Тут у нас — далеко не ХХІ сторіччя

І так, ця подорож у сучасність має проходити через зрозумілі історичні етапи. До світської держави можна прийти тільки коли в тебе є своя, а не чужа церква. Конкуренція світського і релігійного також має бути мирною і чесною українською конкуренцію, а не боротьбою українського з московським. І так, це шлях у ХХІ сторіччя, потрібний всім нам — православним, греко-католикам, католикам, протестантам, іудеям, мусульманам і атеїстам.

Тому що це ще один етап у нашій довготривалій подорожі до сучасної держави, яку нам належить збудувати у наступні десятиріччя. А тільки сучасна держава може бути багатою, толерантною і некорумпованою. Середньовічна — завжди буде бідною, корумпованою і забобонною. Це дуже просто.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU