hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Порошенко і журналісти: цікава розмова у спокійних тонах

Щодо прес-конференції президента.

У мене хороше враження від прес-конференції Президента. З одного боку він не уникав гострих тем, не ухилившись від прямої відповіді на жодне питання. З іншого – виглядав впевненим, усміхненим, ніби відчуваючи за собою потужну підтримку.

Компліментом для ЗМІ є те, що українські журналісти своїми питаннями знову підтвердили високий рівень свободи слова та незалежності ЗМІ в Україні. Хоч деякі запитання все ще були більше схожі на політичні оцінки.

З «резонансних» питань:

Президент пояснив, що Медведчук є єдиним каналом комунікації з Путіним і в ТКГ виконує функції представника російського президента. Тому він спілкувався і буде спілкуватися з ним для звільнення українців, що перебувають в полоні на окупованих територіях та в Росії.

Президент пояснив, що утримується від коментарів по Сергію Семочку, але звернувся до контррозвідки СБУ для проведення перевірки. Якщо факти, викладені у матеріалах журналістів, будуть підтверджені, дії не забаряться.

Президент підтвердив зустріч з Вадимом Новінським, на якій він особисто попередив народного депутата про неприпустимість організації провокацій з тітушками і найнятими протестами. Водночас пообіцяв, що свобода слова віруючих УПЦ МП на протести чи молитви не буде обмежена.

Президент пояснив чому не дає оцінок рішення суду про відновлення на посаді Романа Насірова. Бо будь-яка заява Президента буде витлумачена як політичний тиск і посилить позиції звинуваченого потім у Європейському суді з прав людини.

Петро Порошенко високо оцінює утворення автокефальної Православної церкви в Україні як поступ до духовної незалежності України і остаточного руйнування Російської імперії. Він характеризує утворення церкви як вирішальний крок державотворення, як остаточну деколонізацію та деокупацію.

Президент признався, що переговори з Фанаром тривали кілька років і лише в 2018-ому вийшли у публічну площину. Церква в силу специфіки такі переговори вести не могла.

Президент розповів про існування принаймні 5 кризових ситуацій, з яких було знайдено вихід на Об\’єднавчому Соборі у тому числі за його участі.

Президент пообіцяв, що захистить права тих, хто захоче долучитись до єдиної Православної церкви в Україні, але водночас гарантує право тих, хто захоче залишитись у церкві, що збереже єдність з РПЦ.

Президент спокійно реагував нібито на важке питання, яке прозвучало від кількох журналістів – як він коментує недовіру понад 50% до себе і невдоволення понад 70% курсом яким рухається країна.

Петро Порошенко звернув увагу, що всі українські політики мають високий ступінь недовіри. Водночас, нагадав:

що дві третини громадян підтримують рух до ЄС та НАТО;

що більшість вітає утворення православної церкви;

що більшість українців задоволені безвізом та зближенням з Євросоюзом.

На мою думку, це якось суперечить даним, про 78% невдоволених напрямком руху країни.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU