hronika.info
Виктор Таран
Все статьи автора
Мнения

Про середньострокове бюджетне планування

Реформи — це не тільки закони.

КабМін зробив черговий крок до впровадження повноцінного середньострокового бюджетного планування. На своєму першому засіданні урядовці створили стратегічний комітет, який займатиметься формуванням політики проведення найважливіших реформ у країні.

Не буду зачіпати всі напрямки роботи комітету, який особисто контролює Прем’єр, зупинюсь виключно на одному — середньостроковому бюджетному плануванні.

Його запуск дозволяє:

гарантувати продовження реформ. Усе, що заплановане, існуватиме не тільки у вигляді стратегічних цілей, але й у конкретному фінансовому вимірі на три роки.

Покращити якість державних послуг. Тому що перед тим, як прийти в парламент і попросити гроші з бюджету на певну програму, кожен розпорядник буде повинен відзвітувати про досягнення своїх цілей за попередній період та аргументувати потребу у подальших видатках.

Підвищити прозорість і відкритість бюджетного процесу

Забезпечити стабільність і прогнозованість державного боргу та оцінка фіскальних ризиків.

Реформи — це не тільки закони. Це якісна та послідовна щоденна імплементація. Бажаю наснаги команді МінФіну та Оксана Маркарова (Oksana Markarova) які в обличчі новоствореного урядового комітету отримали крутий інструмент імплементації намічених реформаторських планів.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU