hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Бойовики на Донбасі використовують російську станцію РЕБ

Хроніка окупації.

Днями в соціальній мережі були опубліковані фотографії російської станції постановки перешкод Р-330Ж «Житель», яку окупанти розмістили на полігоні Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Дідоренка. Про це у Twitter повідомив блогер Necro Mancer.

Станція перешкод Р-330Ж «Житель» призначена для вирішення наступних завдань:виявлення, пеленгування і радіозаглушення мобільних станцій систем рухомого супутникового зв\’язку Інмарсат і Ірідіум;виявлення, пеленгування і радіозаглушення базових станцій систем стільникового зв\’язку стандарту GSM 1900;радіозаглушення навігаційної апаратури споживачів систем супутникового зв\’язку NAVSTAR (GPS).

Нагадаю, 9 липня 2015 року в ефірі телеканалу «112 Украна» мною була оприлюднена інформація аналітичного відділу ГІ «Права Справа» щодо застосування бойовиками в тестовому режимі автоматизованої станції перешкод Р-330Ж «Житель».

Наприкінці жовтня 2018 року місцевими джерелами аналітичного відділу ГІ «Права Справа», на території окупованих районів Луганської області, в районі Бахмутки, був зафіксований російський комплекс радіоелектронної боротьби. Інформація щодо можливого місця дислокації російського комплексу РЕБ була передана українським військовим.

26 жовтня у непідконтрольних урядові районах в районі Бахмутки, поблизу с. Хороше, безпілотний літальний апарат (БПЛА) СММ ОБСЄ зафіксував комплекс радіоелектронної боротьби і розвідки «Торн» збройних сил РФ і 2 БТР-80.

Фактично, Росія перетворила Донбас на випробувальний полігон для свого найновішого озброєння і відпрацьованих тактик ведення бою. Росія випробовує в Донбасі свою новітню зброю і тактику, застосовуючи техніку для створення радіоелектронних перешкод для зв\’язку. Бойовики активно використовують проти ЗСУ засоби радіотехнічної розвідки (РТР) та радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU