hronika.info
Юрий Луценко
Все статьи автора
Мнения

Хто дав злочинний наказ вбивати мирних майданівців

Відчуваю свій обов\’язок дати відповідь.

Лише пам\’ять та справедливе покарання винних – наш захист від повторення таких трагедій, як загибель Небесної Сотні.

Кажу про це не лише як Генеральний прокурор, а передусім як громадянин, який був по один бік барикад із загиблими.

Я, мабуть, як ніхто відчуваю свій обов\’язок дати суспільству відповідь – хто дав злочинний наказ вбивати мирних майданівців.

І ось сьогодні, в день 5 роковин кривавих подій, я можу твердо сказати: слідство встановило не тільки 66 осіб виконавців, які підозрюються у вбивствах (з них 46 – втекли до РФ, решта – під вартою). ГПУ цього року фактично завершило слідство про тих, хто віддав злочинні накази, що привели до вбивств і поранень на Майдані.

Комісія експертів і залучених фахівців на підставі 988 томів матеріалів слідства прийняла висновок, що загибель та поранення учасників мирних зібрань на Майдані знаходиться в прямому причинному зв\’язку з рішеннями і діями екс-Президента Віктора Януковича, екс-Голови СБУ Олександра Якименка та його підлеглих Володимира Тоцького, Сергія Ганжі, Сергія Потієвського, Олександра Щоголєва, екс-Міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та його підлеглих Станіслава Шуляка, Сергія Конопляника, Миколи Миколенка, екс-Міністра оборони Павла Лебедєва, екс-начальника Генерального штабу Володимира Замани.

Як Генпрокурор гарантую, що ця найважливіша справа сучасної України піде на ознайомлення захисту і до суду відразу після рішення ВР про продовження процедури заочного засудження.

Цього вимагає правоохоронна система.

Цього вимагає справедливість.

Цього вимагає сумління кожного, хто служить Українській Державі.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU