hronika.info
Виктор Таран
Все статьи автора
Мнения

Як працює система ФОПів

Є можливість доопрацювати законопроект.

На радіо НВ було гарне інтерв’ю із заступником Міністра Фінансів Сергієм Верлановим як працює система ФОПів. Зокрема із здивуванням дізнався, що:

1) всі ФОПи за останній рік сплатили податків на суму в 25 млрд гривен. Для порівняння це менше ніж митниця перераховує за місяць

2) кількість фопів кожного року зменшується

3) Перевірки підприємств, які мінімізують податки через систему ФОПів тривають постійно.

4) Законопроект ініційований Урядом щодо урегулювання системи ФОПів ставить на меті внести ясність у статус трудових відносин, які здійснюються ФОПами.

Він встановлює критерії, за якими можна ідентифікувати фіктивність надання таких послуг. На підставі чітких критеріїв чиновники з охорони праці штрафуватимуть суб’єктів господарювання, які не правомірно використовують статус ФОПів стосується впершу чергу підприємств, які намагаються мінімізувати податки (фітнес клуби, великі мережі магазинів тощо. він у жодному разі не торкається ІТ галузь.

5) Законопроект виставлений у публічний доступ. Попереду нас чекає процедура доопрацювання і обговорення з профільними групами та асоціаціями і лише після цього фінальний текст внесуть у парламент

Тому зараз є унікальна можливість доопрацювати законопроект, зробивши його по перше якіснішим а по друге захистити ІТішників.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU