hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

9 опитувань і рейтингова аномалія

Я не соціолог, але люблю цифри.

Починаючи з грудня веду щоденник соціологічних досліджень, записуючи до нього дані агентств, яким довіряю. Загалом, як на мене, картина виглядає досить оптимістичною, якщо не враховувати одну соціологічну аномалію.

Тимошенко поступово втрачає підтримку, все далі відстаючи від другої позиції, яка зафіксувалась за Президентом. І навіть скандал з Укроборонпромом до якого спробували прив\’язати Порошенка, відображений невеликою, але несуттєвою втратою підтримки на цьому графіку.

Все виглядало б логічно, якби не одна аномалія – опитування соціологічної групи «Рейтинг» на початку березня. Якщо його додати ви побачите у Тимошенко дивний і нелогічний сплеск.

Хай вибачить мені директор «Рейтинг» Олексій Антипович, але на мою думку так не буває. Справа у тому, що до цього графіку я включив дані не лише Соцису, але також усіх відомих соціологічних агенцій, які проводили опитування з початку року.

Звичайно, молоді і захоплені депутати від Батьківщини можуть називати якісь агентства придворними чи партійними, але хіба можна так обізвати усіх, хто не подобається? Краще звикніть до нової реальності і починайте планувати парламентську кампанію, панове, бо об\’єктивна соціологія показує -Тимошенко не потрапить у другий тур.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU