hronika.info
Сергей Дацюк
Все статьи автора
Мнения

На наших очах відбувається злам в Україні

Чим це закінчиться.

Факти говорять самі за себе:

1) Торгівля з Росією та влаштування бізнес-відносин України з Росією за час невизнаної війни не зазнала жодних втрат і навіть зростає – це принципово суперечить обставинам війни, але навіть воєнний стан не зміг побороти інтереси українсько-російського бізнесу;

2) В останні місяці на телеканалах проросійська пропаганда значно посилилася, з\’явилися нові персони, яких також запрошують і на російські телеканали – реакції Президента як гаранта Конституції немає;

3) Постійно відбуваються контакти української влади з російською за допомогою Медведчука, відтак Медведчук – це єдина людина в Україні, яка справді недоторкана, бо гарантом його недоторканості є навіть не український Президент, а російський Президент.

4) Деякі кандидати в Президенти просувають російські інтереси в умовах російсько-української війни, але реакції СБУ на це немає.

Остання поїздка на перемовини в Росію на найвищому рівні двох близьких до Президента України осіб – Віктора Медведчука та Юрія Бойка – стала дуже важливою в розумінні межі дій проросійських сил в Україні.

Ця провокація проросійських політтехнологів була розіграна за цинічною схемою. 1. Оголошення про перемовини Бойка з Тимошенко, яке було спростовано Сергієм Соболєвим, але тим не менше. 2. Поїздка Бойка та Медведчука в Росію на перемовини з прем\’єр-міністром Росії Медведєвим, та їх заява про підтримку Тимошенко. 3. Відсутність реакції Президента як гаранта Конституції на дії Бойка та Медведчука. 4. Недолуга спроба СБУ подати цю поїздку як бажання російських спецслужб «відволікти увагу громадськості від викритих корупційних схем фінансування виборів у інтересах одного з кандидатів у президенти України, який влаштовував раніше та влаштовує зараз Кремль».

Хотілось би задати декілька запитань з цього приводу Президенту та іншим офіційним особам та структурам в Україні.

До Президента України

Пане Президент.

Чи мали пани Медведчук та Бойко якісь повноваження від Президента України для перемовин в Росії? Якщо ні, то кого вони представляли з України в Росії? Якщо на думку Президента вони не мали повноважень когось представляти з України, то чому вони були прийняті на найвищому рівні в Росії? Адже в ситуації війни єдиною позицією, яка має право представляти Україну з воюючою країною-агресором, є Президент або уповноважена ним особа, а не будь-який інший політик. Чи був якось узгоджений їх прийом на найвищому рівні з Президентом України?

Чи взагалі ці особи можуть офіційно представляти Україну в Росії? Адже нещодавно Медведчук представляв Президента України на перемовинах у Мінську та у непрямих перемовинах з Путіним щодо долі українських заручників та полонених, а пан Бойко є кандидатом у Президенти України? Якщо ні, то це не просто плювок у Президента України, це приниження всіх українців, яких в Росії можуть представляти пройдисвіти.

Якщо ці особи діють тепер замість Президента України у стосунках з Росією, то як до цього ставиться сам Президент України? Він їх підтримує? Він їм довіряє? Чи він вважає такі їх дії узурпацією його влади?

Як взагалі розуміти цю ситуацію: українці, які мають в Україні офіційний статус, під час війни з країною-агресором, замість Президента, зустрічаються з владою країни-агресора поговорити не про війну, не про відшкодування збитків і не про звільнення полонених, а про економічні інтереси? То ми воюємо чи вже торгуємо з Росією? Як це співвідноситься з курсом Президента України, який він заявляє на виборах?

Якщо все-таки Президент вважає, що дії Медведчука та Бойка це «державна зрада», то чи не варто йому як гаранту Конституції звернутися до СБУ про їх арешт на території України або про оголошення їх у міжнародний розшук?

До Президента, Верховної Ради та Уряду.

Якщо пани Медведчук та Бойко не мали жодних повноважень від Президента України, Верховної Ради України та Уряду України проводити перемовини з російською владою, то чи не підпадають їх дії під визначення «державна зрада» в ситуації російсько-української війни, у якій зовсім нещодавно Президент вводив навіть воєнний стан?

До СБУ.

Панове службові люди безпеки.

Чим ви взагалі займаєтесь під час виборів – безпекою країни чи обслуговуєте політтехнологічні схеми? Ви взагалі хоч трохи розумієте, що взяли участь у прикритті державної зради і провокації проти опозиційного кандидата в президенти?

Чи варто нам громадянам, у разі бездіяльності Президента України, Верховної Ради України, Уряду та СБУ, здійснити громадянський арешт панів Бойка та Медведчука?

Чи варто нам, громадянам України турбуватися про те, що нам знову доведеться вичищати СБУ від людей, які переплутали державні інтереси з корпоративними та особистими?

Чому поїздку в Росію здійснили саме ці особи? Вочевидь, вони мали на це санкцію СБУ. Окрім того, Медведчук може знову уникнути відповідальності, бо він і раніше був контактером з Росією, а Бойко в разі невдачі можна злити, оскільки у нього малий рейтинг, і він за це може отримати забуття його минулих злочинів нинішньою владою.

На мій погляд це звичайна державна зрада. Але державна зрада тут виступає задля політтехнології не лише проти Тимошенко, але і проти України взагалі.

Проросійські сили та їх політтехнологи розуміють, що з Порошенком вони зможуть домовитись, а з Тимошенко навряд чи. Але насправді тут більш глибока гра – здійснити зміни у свідомості українців: війна закінчилася і ми переходимо до перемовин з Росією.

На наших очах зараз відбувається ЗЛАМ в Україні – або українців штовхнуть у обійми країни-агресора Росії при пасивності або навіть потуранні нинішнього Президента, або ми втримаємося і закладемо умови для перемоги у російсько-українській війні.

Саме зараз відбувається злам – якщо владі вдасться правдами і неправдами змусити українців прийняти цей факт, то Росія переможе, а звинуваченою в усьому буде українська опозиція.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU