hronika.info
Владимир Цыбулько
Все статьи автора
Мнения

Знову цей політичний постмодернізм

Вирішив погуляти полями одного повідомлення…Ну, от як це все аналізувати -це по-офіцерськи, чи по-депутатськи? Всім, хто припильновує за перипетіями в українській політиці, а за нею можна спостерігати як за безкінечним мильним за наш власний кошт серіалом, відомо, що фракцію РПЛ залишив Артем Вітко…А далі заява, що потребує більше не політологічного аналізу, а ,швидше, психологічного

Ляшко получил 10 миллионов долларов за развал коалиции, — экс-«радикал» Витко

Бывший однопартиец Артем Витко, экс-комбат батальона «Луганск-1», обвинил Олега Ляшко во взыскании финансовой выгоды за выход «Радикальной партии» из коалиции Рады.

Об этом он заявил на брифинге в ВР, информирует корреспондент Цензор.НЕТ.

«Я хочу рассказать о реальных причинах выхода «Радикальной партии» из коалиции. Недавно из близкого окружения Олега Ляшко я получил информацию о том, что во время нахождения на Капри Олег Ляшко получил 10 миллионов долларов за развал коалиции. Данные деньги были отправлены на его счета в банке Лихтенштейна и в швейцарских банках. Возможно из этих денег вчера мне предлагали взятку (непосредственно это делал Олег Валерьевич. — Витко) в размере 200 тысяч долларов за то, чтобы я вышел из коалиции. Я естественно отказался, поскольку офицерская честь бесценна и не продается», — отмечает он.

Также Витко потребовал, чтобы Ляшко сложил депутатский мандат.

«Я требую, чтобы Ляшко сложил мандат, поскольку он выехал на моем горбу, он пиарился на батальоне «Луганск-1», — заявил Витко.

Источник: http://censor.net.ua/n355419

В цьому сумбурі Вітка всьо прекрасно! І мільйони, і офіцерська честь, і складення мандата. А особливо – хто на чиєму горбі в‘їхав у рай! Після такої ахінеї шукати сенсів варто не у Ніцше, а у Фройда, тому не страшний факт виходу з фракції, але страшний факт осміхотворення процесу. Для політичних марафонів народжуються одиниці , для сірих політичних буднів – тисячі, а для переляку перед політикою, перед тією висотою, на якій опиняєшся не підготовленим ні інтелектуально, ні морально ще більше. Так є – на старті всі однакові, але на маршруті виявляються слабаки. Слабаки страшні не тим що самі слабкі, а тим що роблять свої команди слабкими. І нічого тут корчити «крота» у ворожому підпіллі, котрий допоміг викрити гадіну…Комічно це все- адже політика, це найпублічніший із процесів, політика як безкінечне дійство набагато відкритіша навіть в порівнянні з культурою.

Якщо діяти не одноразово, то Віткові варто було не виходити з фракції, а відразу скласти мандат. Ні він особисто, ні його мандат тепер особливої політичної вартості не мають. Але в сумі наговореного Артемом Вітком щодо Олега Ляшка є елементи кількох кримінальних діянь, і не варто робити гучних заяв, варто написати тиху заяву в ГПУ, врахувавши, що за написане й самому варто відповісти. Бо коли політик поводиться як дівчинка пубертадного періоду, він хоча б усвідомлює , що політика – це шлях в один кінець. І вийшовши із фракції, і не склавши мандата, такий політик вже наживає кревного ворога, і це не персонально Ляшко, тобто персонально це не тільки Ляшко, а й той наступний, хто мав би замістити відступника. А взагалі то людям із зайвою вагою балет протипоказаний, а дистрофікам так само протипоказані стрибки з парашутом … І тих, і інших жорстко заносить!

Насправді ж у РПЛ відбувається фундаментальний водорозділ — його можна умовно назвати як «Шлях Мосійчука» і «Шлях Вітка», тобто одним — тюрми і протистояння з владою, іншим — прощення «помилок» минулого і безперспективність у майбутньому. Мосійчук, чутливий до настроїв свого виборця ,і ,сам підігріваючи ці настрої, готовий життя покласти за власні ідеї, не змішуймо ідеї з побутовою брутальністю, а Вітко хоче швидкої конвертації статусу в якісь міцні гарантії на майбутнє, що гарантовано призведе і до втрати статусу, і до втрати будь-яких перспектив. Треба розуміти чітко, яких партнерів втрачаєш, і який роботодавців набуваєш… А Вітко втратив партнерів, тому що вони, ці партнери від самого початку були йому не зрозумілі, про що свідчать абсурдні заяви про десять мільйонів… Не мільйони гривень чи доларів формують сьогодні політику, зовсім не мільйони… У Януковича ж було більше на порядок грошей, ніж у тих, хто його змів, але ця арифметика не про Вітка…

P.S. Насправді ж , якщо Банкова вирішила видавити РПЛ з політичного поля, то брутальним тиском, й арештами Мосійчука, Лозового, чи й самого Ляшка,здається , можна лише відродити для Банкової найнезручнішого суперника, якщо не ворога… Адже атака на Шокіна з боку РПЛ виявилася більш ніж ефективною, тепер Шокіним ставлять у невигідне становище самого президента, і цю касандрівську позицію РПЛ зафіксувала вся країна.

Рекомендуем прочитать

Критерии выбора мужской куртки: от фасона до утеплителя

OSHU

Как выбрать натуральный препарат для эффективного похудения

OSHU

Одяг великих розмірів: стиль і краса без обмежень

OSHU