hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Переможна поразка? Президент вважає, що на виборах в Луганській області перемогли проукраїнські сили

30 жовтня Президент України Петро Порошенко звернувся до співвітчизників і прокоментував підсумки виборів в органи місцевого самоврядування.

Петро Порошенко заявив, що виборці в цілому вибрали проукраїнські партії, і, зокрема, партії, що входять в правлячу коаліцію.

«Політичні сили, які входять до правлячої коаліції, отримали гідний результат. Сукупна підтримка проєвропейських, проукраїнських сил значно перевищує підтримку тієї партії, яка веде свій родовід від Партії регіонів Януковича і є її правонаступником. Найголовніше: реваншу антиукраїнських сил не відбулося. Вперше там зламана монополія відомої політичної сили, яка формувалася не один десяток років», — сказав він.

Признаюся, мене дуже здивувала переможна реляція пана Президента щодо результатів виборів до місцевих рад-2015 на Донбасі. Подивимося на конкретних прикладах,як і де була зламана монополія відомої політичної сили.


Наприклад, у головних містах української частини Луганської області — Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному та Старобільську – перемагають колишні і діючі представники партії, яка веде свій родовід від ПР.

На виборах мера Сєвєродонецька, який на даний момент є адміністративним центром Луганської області, у другий тур виходять чинний мер, самовисуванець і колишній регіонал Валентин Казаков, і колишній градоначальник з 1994 по 2010 роки, самовисуванець Володимир Грицишин,який теж міцно пов\’язаний з регіоналами .У сусідньому Лисичанську на виборах в один тур переміг кандидат від партії «Опозиційний блок» Сергій Шилін.

У Рубіжному, так само, в один тур, переміг кандидат від «Опозиційного блоку» Хортів. Ще один кандидат від «Опозиційного блоку» Андрій Гайдуков переміг у м. Новодружеськ Лисичанської міської ради. У Старобільську переміг кандидат від партії «Наш край» Володимир Живага. Аналогічні показники по багатьом районам області.

Що ж стосується місцевих рад всіх рівнів, то там більшість за чиновниками, які так чи інакше співпрацювали з режимом Януковича. Невже Ви, п. Президенте, вважаєте представників «Опозиційного блоку» та «Нашого краю» проукраїнськими політиками? Про яку проукраїнську коаліцію, п. Президенте, можна говорити, якщо список Вашої політсили у Старобільську очолював Анатолій Гаркавий — людина, яка організовувала т. зв. «референдум»?


«Дуже важливо, що голосування пройшло на підконтрольній Україні частини Донбасу. Вперше в радах Донецької та Луганської областей будуть представлені про європейські партії. Вперше Донецька і Луганська області вибирали собі місцеву владу на досить конкурентних виборах, яких ніколи раніше в тих краях не траплялося»,- йдеться у зверненні Президента.

Я не буду зараз писати про доцільність проведення виборів на підконтрольній Україні частини Донбасу. Мене більше зацікавив той факт,що п. Президент вважає,що в радах Луганської області вперше будуть представлені проєвропейські партії. У 2006 році в Луганську обласну раду за списками БЮТ було обрано п’ять депутатів. Що ж стосується Луганської міської ради , то по списках БЮТ було обрано 4 депутатів. Тому казати про те, що в радах Луганської області вперше будуть представлені проєвропейські партії, не можна. Звичайно, якщо п. Порошенко вважає, що БЮТ — це проєвропейська партія.


Ці вибори показали, що Луганська область, на жаль, і досі голосує традиційно – «хай мерзотник, але він наш мерзотник». Ситуація з електоральними уподобаннями в Луганській області не змінилася.

Перемогу святкувати дуже й дуже рано…

Рекомендуем прочитать

Критерии выбора мужской куртки: от фасона до утеплителя

OSHU

Как выбрать натуральный препарат для эффективного похудения

OSHU

Одяг великих розмірів: стиль і краса без обмежень

OSHU