hronika.info
Евгений Магда
Все статьи автора
Мнения

Що означає замах на Шокіна

Це вперше за роки незалежності України кабінет генпрокурора атакували зі зброєю.

Про що свідчить замах на генпрокурора Віктора Шокіна?

Перше. В країні і конкретно в столиці дуже багато зброї.

Друге. Явище в принципі безпрецедентне. Я за роки незалежності обстрілів Генеральної прокуратори не пригадую. Були випадки, коли «Беркут» на чолі з міністром внутрішніх справ Василем Цушком ламав двері до кабінету генерального прокурора, але такого, щоб стріляли по вікнах – такого не було.

Отже, хтось наважився перейти межу, яку до нього ніхто не перетинав.

Третє. В світлі очевидного протистояння влади з лідером партії «Укроп» Геннадієм Корбаном, зрозуміло, що буде спокуса використати цей обстріл у цьому контексті. Чи станеться це – буде зрозуміло вже найближчим часом.

І, мабуть, по-четверте. У багатьох людей з\’явиться бажання швидко зробити висновки щодо того, хто і навіщо замахнувся на Шокіна. Це буде неправильно в даному випадку. Парадоксальним чином до генпрокурора більше претензій в неефективності, ніж в ефективності. Це створює серйозний дефіцит правдоподібних версій. Сказати, що він наступив на хвоста багатьом, я не візьмусь. Швидше може бути так, що його в такий спосіб стимулюють до більш ефективної роботи. В будь-якому разі суспільство виграє, по-перше, від об\’єктивного розслідування, по-друге, від того, щоб застосування зброї як метода політичної боротьби більше не повторювалось.

Источник

Рекомендуем прочитать

Критерии выбора мужской куртки: от фасона до утеплителя

OSHU

Как выбрать натуральный препарат для эффективного похудения

OSHU

Одяг великих розмірів: стиль і краса без обмежень

OSHU