hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Олег Березюк провалює вибори Садового?

Як відомо Олег Березюк сьогодні відвідав слідчого Генеральної прокуратури у справі про тиск на народних депутатів Самопомочі, який нібито виник через їх небажання голосувати за зміни до Конституції.

Справу порушили за заявою Андрія Садового, фактичного власника Самопомочі, який 29 серпня за декілька днів до голосування заявив: «Пішов жорсткий пресинг народних депутатів перед понеділковим голосуванням по Конституції. Також буде спроба розколу фракції Самопомочі. Пропонують гроші, посади, перспективи…».

Як з\’ясувалося пізніше жодного факту підкупу або якогось іншого «жорсткого пресингу» оприлюднено так і не було.

Більше того, всі страшилки, якими лякали приголомшену Україну перед змінами до Конституції так і не справдились. В результаті голосування в першому читанні країна не втратила суверенітет, Донбас не отримав особливий статус, не були амністовані бойовики. Єдиний наслідок політичної тріскотні – 4 загиблих національних гвардійців та понад 100 поранених.

Але повернемось до Самопомочі. Андрій Садовий не є народним депутатом, тож інформацію про «жорсткий пресинг», ймовірно отримав від голови фракції – Олега Березюка.

Тепер зрозуміло чому допит людини, яка до останнього мала репутацію одного з чесних політиків, настільки цікавив журналістів і спостерігачів. Особливо львів\’ян, яким треба визначатись за кого голосувати під час другого туру.

Однак Олег Березюк жодних прізвищ, які б «жорстко пресингували» його депутатів знову не назвав, віджартувавшись про чемність слідчого.

Насправді не до жартів, бо окрім юридичної існує ще й політична відповідальність за поширення інформації, яка пізніше ніяк не підтверджується. Тож буде дуже шкода, якщо через Олега Березюка постраждає його керівник Андрій Садовий на виборах мера Львова.

Источник

Рекомендуем прочитать

Ледниковые периоды на Земле: сколько их было и смогут ли люди пережить грядущие

Георгий Юрьев

Ученые выяснили, почему люди зевают: это имело важное значение для наших предков

Георгий Юрьев

Украина рискует остаться без бензина: как исправить ситуацию

Анна Мартынова