hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Нелегальне вугілля з луганських «копанок» йде в Дніпропетровськ та Чернігів

За інформацією аналітичного відділу ГІ « Права Справа» на тимчасово окупованій території Луганської області, а саме: на залізничній станції Кипуча Перевальського району Луганської області,працює потужний вугільний майданчик.

На його територію звозять вугільну масу видобуту на нелегальних копалинах.

Про розмах, з яким працюють на окупованих територіях нелегальні вуглевидобувачі, свідчить той факт, що тільки за останній місяць з цього майданчику було відправлено 120 вагонів вугілля.Показово, що кінцевий споживач цього палива — м. Дніпропетровськ та м. Чернігів.

«Силове» прикриття діяльності, як вугільного майданчику,так і незаконних копалин здійснює начальник УЕБ і ПК МВС ЛНР Андрій Чернов. З української сторони кураторами цієї схеми виступають корумповані співробітники спеціальних служб.

Вугільний майданчик діяв ще за часів, коли Луганщина була мирною і підконтрольною Україні. Як свідчать факти, війна жодним чином не вплинула на його діяльність.Помінялися лише куратори і назви силових міністерств під прикриттям яких ведеться незаконний видобуток і транспортування вугілля.

Схема транспортування і продажу незаконно видобутого вугілля на територію України, а не на територію РФ, пояснюється значно більшою ціною і наявністю старих корумпованих зв\’язків серед співробітників українських спеціальних і правоохоронних служб.

Цікавим є той факт,що поки в Мінську вже місяць обговорюють ініціативу про відкриття залізничних перевезень через лінію дотику у нічний час , вугільний майданчик , який працює на ст. Кипуча без проблем отримує вагони для транспортування вугілля на територію України.

Источник

Рекомендуем прочитать

Ледниковые периоды на Земле: сколько их было и смогут ли люди пережить грядущие

Георгий Юрьев

Ученые выяснили, почему люди зевают: это имело важное значение для наших предков

Георгий Юрьев

Украина рискует остаться без бензина: как исправить ситуацию

Анна Мартынова