hronika.info
Владимир Цыбулько
Все статьи автора
Мнения

Той, хто лякав загрозою союзу БПП з Опоблоком, сам же на цей союз і йде!

Спочатку шантажне голосування з приводу антидискримінаційного закону і з виходом на довшу дистанцію — народжується найсуперечливіший формат, в котрому его політиків долає здоровий глузд — Опозиційний блок, Радикальна партія Олега Ляшка та «Відродження» продемонстрували найгірші показники підтримки — 0, 1 та 2 голоси за закон відповідно від кожної з них, а в «Самопомочі» — за закон проголосувало 8 з 26 депутатів (тобто менше третини).

Не принципово , але все ж більше позафракційних депутатів та представників «Батьківщини» підтримало законопроект №3442 — по 13 від кожної з фракцій. Але не минає й двох днів як все ж тема антидисккримінаційної «штанги» вичерпує себе і ніби то вже ніяких загроз для безвізового режиму для українців не існує. Тільки це голосування насправді насторожує з іншого приводу – доки увага політично стурбованого населення була два прикута до Верховної Ради , в низових форматах все нашвидкуруч склеїлося зовсім не в інтересах постмайданної політики.

Перший дзвіночок пролунав із Київщини, де спішно почала формуватися більшість в облраді в піку БПП, скільки б і президент Порошенко і частина політекспертів не попереджала про небезпеку такої фрондию Цікаво, як тепер має функціонувати парламентська коаліція , якщо на низах – в частині місьрад і облрад ця антипорошенківська фронда перетворюється у відвертий глум із парламентської більшості. «Після проведених виборів у Київській обласній раді сформувалася нова коаліція, в яку увійшли депутат від партій «УКРОП», «Самопоміч», «Радикальна партія Ляшка», «Батьківщина» та ВО «Свобода». «Блок Петра Порошенка Солідарність» не увійшов до коаліції. Про це повідомив народний депутат Віталій Купрій, який є одним з лідерів «Кропу», новину передає «Преса України».» Союз про-Коломойських партій все ж зберігає якийсь зв\’язок з Майданом, але гра продовжується на інших територіях…

Так в розвиток загроз, про які попереджало експертне середовище набагато далі пішли в Житомирі… Ось про що стривожено поовідомляє пресслужба депутат від БПП Розенблата: «За результатами місцевих виборів до складу Житомирської облради зайшло 8 політичних сил. Розклад сил був таким, що потрібно було проводити перемовини для створення більшості. На жаль, всі пропозиції, які лунали від партії, яка набрала більшість голосів («Блок Петра Порошенка «Солідарність»), постійно відхилялися представниками інших політсил, які намагалися тим чи іншим шляхом затягувати перемовини. Але ми знали, що «Батьківщина» на чолі з пані Лабунською веде перемовини з «Опозиційним Блоком» і завдяки їхнім голосам вона планувала обратися на голову облради». То хто кому союзник? Вся ця риторична каша в головах і на парламентській трибуні щодо газових тарифів насправді була лише димовою завісою для підготовки вже відвертої зради, адже спроба розбудови локальних союзів в місцевих радах всупереч логіці існування парламентської більшості є відвертою грою на користь путіноїдної кремляді, котру скільки не коси ів Україні а вона проростає з газової труби , і обвиває косами не тільки голову а й руки мільйонів посполитих.

Ну і про ВО Свобода…Виборець добре памятає як ВО Свобода пила кров зі сланцевих інвесторів на підконтрольних територіях, і це так співпадало з інтересами Газпрому…Ну і от Полтава — про що може свідчити такий факт, коли в Полтаві за міського голову, екс-регіонала Мамая агітує свободівець Юрій Бублик: «У Полтаві» свободівець «і народний депутат Юрій Бублик займається відвертою агітацією і підтримкою екс-регіонала, одіозного чинного мера Олександра Мамая. Мамай відомий тим , що займає відверту антиукраїнську позицію: закликав Януковича силою розігнати Майдан, не визнав Росію агресором, а ДНР-ЛНР терористичними організаціями.

На сьогоднішній день, на рекламних площинах, оформлених за договором на Олександра Мамая, розміщується реклама Юрій Бублика, де він закликає не голосувати за кандидата в мери Андрія Матковського. Так само, комунальна газета «Полтавський Вісник», в якій за наказом Мамая друкується «чорнуха» на Андрія Матковського, розповсюджується з приймалень народного депутата Бублика. » Зрозуміло, що в ВО Свобода немає в Раді фракції, і не надто часто свободівці голосують разом з коаліцією, але все ж спільне майданне стояння мало б навчити відрізняти друга від недруга!

Такі локальні демарші не повинені оминути не тільки внутрікоаліційну дискусію, а виноситися на парламентську трибуну, інакше право вулиці на корекцію післямайданого формату принесе збитки самим ініціаторам подібних зрад! Ще є час для впорядкування місцевих коаліцій, інакше після такої децентралізації настане етап повної атомізації політичного поля , де кожен буде сам за себе. Чого й домагається кремль! Зупинитися вчасно, переглянути попередні домовленості і діяти відповідально – це так небагато, щоб не втратити довіру свого виборця! Але для українського політикуму це випробування стає часом непосильним!

Рекомендуем прочитать

Критерии выбора мужской куртки: от фасона до утеплителя

OSHU

Как выбрать натуральный препарат для эффективного похудения

OSHU

Одяг великих розмірів: стиль і краса без обмежень

OSHU