hronika.info
Общество

Чому потрібно модернізувати систему вентиляції в своїй оселі

Чому потрібно модернізувати систему вентиляції в своїй оселіКоли природні джерела вентиляції недостатньо постачають свіже повітря, напоміч приходять сучасні модернізовані системи.

Буває так, що природні постачальники повітря не спроможні забезпечити оселю необхідною кількістю кисню. Це може статися по деяким причинам, але усунути недолік можна, вдавшись до модернізації систем вентиляції в своєму домі або квартири.

Чому природньої вентиляційної системи недостатньо?

Найпоширенішими джерелами природньої вентиляції вважаються двері і вікна. Як правило, в них є щілі або спеціальні отвори, завдяки якім кисень курсує по примищенню.

Важливу роль в вентиляції повітря відіграють погодні умови, наприклад, людина постійно тримає вікна відкритими і в той же час на вулиці може йти дощ, сніг, розгулює сильний вітер або навпаки сітить сонце. Таким чином, температура та вологість повітря в оселі буде увесь час змінюватися.

Треба зазначити, що в деяких випадках, коли спеціальних отворів не передбачено у дверях та вікнах, природня вентиляція порушується і може підвиситися рівень вологості. Подібне явище призводить до появи грибка і плісняви на стінах, а також стелі.

Недостатня вентиляція особливо помітна, коли в оселі міняють старі вікна на пластикові, котрі щільно закриваються і не пропускають свіже повітря. От тоді і потрібно модернізувати систему вентиляції, встановив додаткові джерела постачання повітря в приміщення.

Які сучасні рішення існують на ринку вентиляційних систем?

Найпростішим методом покращення вентиляції в житловому будинку є вбудовані вентилятори в вікна. В такому разі людина може самостійно регулювати потік кисню в свою оселю, вмикаючи або вимикаючи автоматичний вентилятор на тому чи іншому вікні.

Тим паче, на сьгоднішній день існують вентилятори з гігрокеруванням, які самостійно регулють потік повітря, реагуючи на рівень вологості в приміщенні. Наприклад, якщо він збільшується, то вентилятор буде постачати більше повітря.

Подібні системи вентиляції називають примусовими. Їх встановлють в кімнатах, а також на кухні та в ванній кімнаті.

Найбільш єнергоєфективною вважається приточно-витяжна вентиляція, але вона потребує підвищених витрат на її встановлення. Хоча, експерти переконані, що така система постачання повітря в оселю повністю відповідає поняттю ціна-якість. Завдяки їй в домі зберегається тепло, а повітря насичується киснем в достатній кількості. Це додатковий бонус для здоров\’я домочадців.

Основні переваги модернізації системи вентиляції в оселі:

— економія коштів на забезпеченні комфортних умов життя, тобто, на опаленні або на кондиціонуванні приміщення;

— контроль вологості повітря забезпечує відсутність грибку, плісняви, а також негативного впливу на органи дихання людини;

— через безперервну вентиляцію в повітрі не накопичуються патогенні бактерії, через які зазвичай виникає неприємний запах в оселі;

— з тієї ж причини не псуються меблі та оздоблювальні матеріали на стелі, стінах і підлозі.

Встановити сучасні прилади модернізованої вентиляції не складно. Це можливо навіть в тому випадку, коли ремонт в оселі завершено. Хоча, всеж-таки краще, коли о додаткових джерелах постачання кисню в житлове приміщення подбають заздалегідь. Тим більше, зараз існує багато варіацій на тему раціональної модернізації вентиляції повітря.

Рекомендуем прочитать

Что такое коллаген, зачем он нужен, как его принимать?

OSHU

Не покупайте роутер, пока не ознакомитесь с этим гайдом

Партнер

Судебный процесс по делу Дональда Трампа о деньгах молчания начнется 15 апреля

OSHU