hronika.info
Происшествия

«Урожайный день» в МВД — пойманы взяточники сразу в трех областях

"Урожайный день" в МВД - пойманы взяточники сразу в трех областяхМинистр внутренних дел Арсен Аваков отчитался о задержании взяточников в Тернополе, Запорожье и Киеве.

Как пишет Хроника.инфо со ссылкой на Цензор.НЕТ, об этом он написал в Фейсбуке.

Он отметил «Докладываю: 1. Тернополь. Про викритий факт отримання неправомірної вигоди заступником голови Тернопільської міськради Камінським В.В.

Затримано заступника голови Тернопільської міської Ради з питань діяльності виконавчих органів Камінського Володимира Володимировича (посадова особа місцевого самоврядування 3˗ї категорії).

Останній, починаючи з 2014 року, зловживаючи службовим становищем, вимагав від представника юридичної особи неправомірну вигоду за вирішення питання про надання в оренду земельної ділянки та об\’єкту комунальної власності. За результатами проведених негласних слідчих (розшукових) дій НСРД задокументовано отримання першої частини хабара в розмірі 85 тисяч гривень.

На цьому правопорушник не зупинився, і сьогодні 19.05.2015 був затриманий в приміщенні Тернопільської міськради під час отримання другої частини неправомірної вигоди у сумі 132 тисячі гривень. Зрозумівши правові наслідки скоєного Камінський В.В. намагався втекти та приховати сліди вчинення злочину, проте це йому не вдалося.

В ход пошли все уловки — попытка прикинуться больным, вызов скорой, поджег подвала горсовета, чтоб в суматохе замести следы.. но, не удалось. Задержан».

"Урожайный день" в МВД - пойманы взяточники сразу в трех областях

Далее Аваков подчеркнул: «2. Запорожье. Уникальные циники, а сочетание какое! — «антикоррупционер» и коммунист!.

На Запоріжжі спіймали на хабарі депутата міської ради та керівника місцевої організації «Антикорупційний комітет».

Керівник міської громадської організації «Антикорупційний комітет» вирішив на справі показати, як потрібно «боротися з корупцією».

Зазначений керівник разом з депутатом міської ради від Комуністичної партії вимагали 10 тисяч доларів США неправомірної вигоди від виконуючого обов\’язки міського голови за зняття з порядку денного сесії міськради проекту рішення про дострокове припинення повноважень вказаного посадовця у якості секретаря міської ради та виведення його зі складу виконкому.

19 травня «борці з корупцією» були затримані «на гарячому» працівниками державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Запорізькій області під час отримання першої частини неправомірної вигоди у сумі 8 тисяч доларів США від юриста, що діяв за довіреністю виконуючого обов\’язки міського голови.

За даним фактом слідчим управлінням обласного апарату напередодні відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п\’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна».

"Урожайный день" в МВД - пойманы взяточники сразу в трех областях

Также министр отметил: «Киев. Про викритий факт отримання неправомірної вигоди службовими особами Шевченківської РДА м. Києва.

Затримано заступника голови Шевченківської РДА м. Києві Андрєєва Віктора Івановича (держслужбовець 5 рангу) та першого заступника директора Комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва» Романюка Петра Михайловича (держслужбовець 7 рангу), які вимагали від працівника КП «Сирець» неправомірну вигоду.

Хабара у розмірі 73,5 тисяч гривень вони бажали отримати за надання ордеру на службове житло та можливість його подальшої приватизації.

В момент розподілу хабара затримано обох правопорушників на «гарячому».

Читайте также: В Киевской области арестованы взяточники с 2,5 млн. гривен

«Кто следующий, господа взяточники? В который раз это повторяю, читают сотни тысяч, а не верят, что попадутся именно они.. Продолжаем. Включайтесь, не стесняясь -о ни просто воры — пусть у них горит каждая ваша гривна в руках!» — резюмировал Аваков.

Рекомендуем прочитать

Падение «криптокороля»: Сэм Бэнкман-Фрид приговорен к 25 годам тюремного заключения

OSHU

У Кремля не получается возложить ответственность за теракт на Украину

OSHU

Красный рис: лекарство или яд? Расследование после случаев смерти и госпитализации

OSHU