hronika.info
Юрий Луценко
Все статьи автора
Мнения

Економіку країни потрібно деофшоризувати

У коаліції повинні бути ті, хто не боїться нести відповідальність.

Політичний діяч повинен визнавати реальність і вчасно робити серйозні кроки. Інакше навіть мужні кроки, як заява про відставку, не викликають захоплення.

Тим не менше, ми з повагою ставимося до заяви прем\’єр-міністр Арсенія Яценюка, як, власне, з повагою ставимося до більшості того, що він зробив. Хоча критикували й вимушено критикуємо до сих пір те, що він не зробив. Думаю, що заява про відставку Арсенія Петровича Яценюка пришвидшить остаточне завершення процесу переформатування коаліції.

Як відомо, останні тижні позафракційні депутати коаліції писали заяви і заходили у фракції коаліції.

Нічого подібного з тим, як за колишнього режиму викупали депутатів до чужих фракцій або з опозиції переводили у більшість, не відбувається. Люди обрані на мажоритарних округах, або люди, які раніше були виключені з тої чи іншої фракції, мають право – за законом – з депутата позафракційного стати фракційним депутатом. Не міняючи, при цьому політичну орієнтацію – що дуже важливо в даному процесі.

Думаю, що це процес буде завершено вже сьогодні під час засідання найкрупніших фракцій. І завтра чи в найближчі дні ми зможемо оголосити, що конституційна норма про подання прізвища нового прем\’єр-міністра коаліцією фракцій може бути виконана самотужки двома найбільшими фракціями парламенту.

Я сподіваюся, що це відбудеться найближчим часом.

Тим не менше, хочу офіційно і підкреслено заявити – це не закриває двері коаліції.

Всі інші депутати, котрі не мали стосунку із політично злочинною, із нашої точки зору, попередньою владою, ми запрошуємо до складу коаліції. Без ультиматумів, без надмірних партійних і особистих амбіцій – прошу дуже заходити і працювати разом.

Люди не розділяють депутатів на коаліційних і некоаліційних. Всі ми в одному човні і поки що цей човен дуже погано рухається вперед. Тому всі, хто хоче нести відповідальність за країну, будь ласка, приєднуйтесь до коаліції. Разом із вами є час сформулювати не тільки прізвище нового прем\’єр-міністра, але і новий уряд.

Президент почав проводити консультації про наступного Генерального прокурора України. Думаю, що такі консультації він проведе не тільки з фахівцями галузі, а й з фракціями парламенту.

Також важливе питання, яке турбує суспільство – так званий офшорний скандал. Думаю, що лише глухі політикани не хочуть чути правду про так званий «сліпий траст». Бо правда в тому, що у випадку Порошенка це була публічно оголошена дія про передачу власності свого найбільшого бізнесу до всесвітньо відомого банку, який ним управлятиме. Жодних коштів, жодних рухів у цьому трасті не відбувалося, а отже – не приносило жодних збитків для бюджету України. Всі, хто хоче це знати – знають, але глухі політикани, які їдять з рук олігархів, декларують 80 тисяч гривень, а живуть при цьому у палацах на 500 квадратних метрів, невідомо звідки взятих, розказують про можливі зловживання президентом. Думаю, треба полишити цю тему, бо політиканство вже вбило перспективу України в країні Голландія. Подальше міфічне розкручування зловживань президентом України несе шкоду не йому, а країні.

Тим не менше, наша фракція вважає, що парламент має зреагувати на загальний всесвітній скандал з реально вкраденими грошима, які лежали на офшорних рахунках, але які не мали стосунку до президента, але можуть мати відношення до інших українських політиків та бізнесменів. Ми пропонуємо створити робочу групу, яка допоможе розробити законодавство, аби деофшоризувати економіку країни. Таку робочу групу доцільно зробити, поставити їй максимум двомісячний термін. Аби наступний бюджет країни був повнішим.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU