hronika.info
Юрий Луценко
Все статьи автора
Мнения

На парламентські вибори часу немає

Депутатам час працювати на країну.

У ці дні у нас сумна річниця – два роки тому почалася україно-російська війна. Почалася вона з того, що дехто ділив Україну на «західняків» і «східняків». Тому що дехто своїми донецькими «монолітами» довів до смертей Донецьк, Луганськ і окупований концтабір Крим.

Тому прошу Опоблок перш за все припинити ділити людей за місцем походження, по партійності, по вірі. Ми всі – українці. Тільки хтось гордиться цим, а хтось ховає цей паспорт на випадок виклику в ГПУ.

Уряд, який ми сьогодні проводжаємо, працював в екстремально важких умовах війни. Звичайно, зараз можна говорити про його недоліки. Я про них відверто і емоційно говорив з цієї трибуни раніше. Але сьогодні час збирати каміння. Тому слід сказати, що Уряд Арсенія Яценюка був причетний до того, що ми створили Українську Армію, як би цього не хотілося окупаційному блоку.

Цей Уряд забезпечив енергетичну незалежність, і ми прожили зиму без вонючого московського газу. Цей Уряд зміцнив бюджети міст на 40 відсотків. До речі, на Донбасі також.

Відтак цьому Уряду є за що подякувати, і Арсеній Петрович заслужено отримав сьогодні аплодисменти. Так само заслужено, як свого часу він отримував критику.

Сьогодні історичний день. Не тому, що ми змінюємо одного прем\’єра на іншого. Цей день історичний, бо дві фракції українського парламенту змогли подолати шкідливу українську звичку чубитися аж до розстрілу. Ми знайшли в собі сили створити коаліцію фракцій у 227 народних депутатів, які входять до БПП та Народного фронту аби далі йти дорогою, яку визначив нам Майдан.

Враховуючи позафракційних членів кОаліція має 240 членів і щодня поповнюється новими заявами.

І саме цей факт бісить тих, хто хоче кричати про ніби не таку кАоліцію. Не вийде, панове! Ми будуватимемо країну, попри те, що цього не хоче широка опозиція. Широпа не правитиме в цій країні.

Треба звикнути, що відставка Уряду є важливою, але це не трагедія. Уряд – це не годівниця і не священна корова. Уряд – це можливість змінити ситуацію в країні на краще. Уряд – це інструмент. Він – як досвідчений менеджер використовує різні інструменти. Так само, як ми – парламент, найняті людьми Майдану, маємо ці інструменти міняти.

Наступний Уряд не буде командою «зірок Фейсбуку». Наступний Уряд не буде змагатися в гаслах. Наступний Уряд буде прагматично працювати на людей і на Україну.

Уся країна воює й одразу на трьох фронтах. У нас не тільки війна з Кремлем, а й війна з корупцією і війна за нову економіку. Нам доведеться всьому давати раду.

Ті, хто об\’єднався в коаліцію, – це солдати цієї української війни.

Ті ж, хто кричить, аби покричати, є тими, хто допомагає ворогові.

Я з повагою ставлюся до опозиції, сам у ній часто був. Але опозиція має бути до конкретних кроків конкретного уряду, а не до країни заради голого піару і чергового виборчого шабашу.

Не буде цього. Розумію сум наших широких опозиціонерів – виборів не буде. Буде робота на країну.

Хочу, щоб Уряд отримав аплодисменти не тоді, коли його буде призначено, а тоді, коли приходитиме в комітети парламенту і на пленарні засідання із серйозними, проривними реформаторськими законами, які дозволять усім нам говорити не з надією, а з впевненістю – Слава Україні!

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU