hronika.info
Виктор Таран
Все статьи автора
Мнения

Центр політичного тяжіння перемістився у парламент

Ключові реформаторські завдання.

Антикорупційний блок:

1) Прийняття у першому читанні законопроект про Антикорупційний суд

2) Скасувати е-декларування для громадських активістів.

Економічний блок:

Прийняття Урядових законопроектів необхідних для економічного зростання країни.

№7114-д (кредитний реєстр), №4666 (для кращої роботи бізнесу), №6141 (щодо залучення інвестицій), №6542д(поліпшення бізнес-клімату) №7055 (ринки капіталу). № 7180 про нові правила корпоративного управління в держбанках, №6428 про корпоративне управління в держкомпаніях, 4591(бізнес-омбудсмен). РПР експертно долучався до розробку законопроектів і наразі підтримує їх прийняття у найкоротші терміни

Кадровий блок:

1) Призначення голови НБУ

2) Призначення членів ЦВК. Оскільки поданих кандидатів на одного більше ніж є вакантних місць сподіваюсь депутати відійдуть від принципу «політичних торгів та квот,» а обиратимуть кандидатів використовуючи виключно принцип «балансу»

Важливо (!) щоб під час лютневого квотного перерозподілу посад депутати не почали ділити такі посади як Уповноваженого з прав людини, членів Рахункової палати, вакантні посади Міністрів. Адже як свідчить практика, коли включається «квотна,» а не професійна логіка на посади ключових інституцій ми отримуємо виключно «партійних маріонетків»

Часу на реформи все менше, адже Президентські та парламентські вибори невблаганно наближаються. Тому уважно Спостерігаємо. Аналізуємо. Комунікуємо голосування депутатів.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU