hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Цього разу – про Римський клуб

Вона знову збрехала?

Чим відрізняється якісний PR від фальшивки? Напередодні два блоги двох народних депутатів України розповіли нам про Римський клуб. Їх повідомлення містили інформацію з прес-релізу Прес-служби Батьківщини, де недвозначно заявлено (цитата):

«Юлія Тимошенко в середу, 17 жовтня, бере участь в ювілейному засіданні Римського клубу, присвяченому 50-річчю організації.».

Однак, вже на наступний день з\’ясувалося, що інформація прес-служби може бути відвертою брехнею, бо реальне засідання Римського клубу проходило напередодні 16 жовтня і, звісно ж, Юлія Тимошенко у ньому участі не взяла.

Натомість там був дійсний член Римського клубу Віктор Вовк, який єдиний там представляв Україну. Він і спростував участь Тимошенко в засіданні 16 жовтня.

Як виявилось, Юлія Тимошенко і Григорій Немиря взяли участь у конференції, яка відбувається 17-18 жовтня, на яку зареєструвалися переважно студенти та викладачі, щоб послухати інтелектуалів Римського клубу. Ось як про це написав Віктор Вовк на своїй сторінці у фейсбук:

«Цією нагодою скористалися понад 400 осіб – переважно студентів, викладачів університетів, науковців і журналістів з різних країн, які приїхали послухати інтелектуалів Римського клубу. Ось саме серед цієї різнобарвної публіки і була пані Тимошенко разом із паном Немирею.»

Зрештою, вчитися ніколи не пізно, тож слухати лекцію майбутньому кандидату у Президенти серед студентів також можливо.

Але навіщо використовувати поважне ім\’я міжнародної організції для фальшивого піару в своїй країні?

Цей випадок нагадує фейкові слухання в Конгресі США, які відбувалися в орендованому приміщенні підвалу, але були широко розрекламовані в Україні Сергієм Тарутою. Я сподіваюсь геніальний піархід з Римським клубом Юлії Тимошенко порадив не він.

Не менш характерний випадок був з Юлією Тимошенко у лютому 2017 року, коли прес-служба поширила інформацію про її зустріч з щойно обраним президентом США Дональдом Трампом на молитовному сніданку у Вашінгтоні.

Для нас – це ще один привід завжди перевіряти слова та заяви цього політика та її піар-служби.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU