hronika.info
Виталий Портников
Все статьи автора
Мнения

Маріонеткам руки подавати не прийнято

Майже непоміченою пройшла одна зустріч.

На тлі очікування зустрічі президентів Росії і Сполучених Штатів у Парижі — втім, так нічого й не відбулося — майже непоміченою пройшла інша зустріч — спілкування Володимира Путіна із президентом Республіки Косово Хашимом Тачі. З рукостисканням, обміном думками, все як годиться. І з обіцянкою визнати домовленості Косово і Сербії, якщо таких вдасться досягти. І це при тому, що в Москві не визнають незалежності Косово і вважають цю країну частиною Сербії. І це при тому, що багато хто вважав визнання Москвою незалежності Абхазії і Південної Осетії «отвєткою» за Косово, за визнання незалежності цієї країни Заходом.

Але подивіться — ніхто на Заході не збирається спілкуватися із президентами Абхазії і Південної Осетії, зустрічатися із президентом Придністров\’я, визнавати «вибори» у «ДНР» і «ЛНР». А Путін, тим часом, тисне руку Хашиму Тачі, засновнику і колишньому командиру Армії визволення Косова — тієї самої армії, якою в Сербії ще недавно лякали дітей!

А чому? А тому що Косово — як би не ставитися до самого процесу отримання незалежності цією країною — відбулося як держава, позиції якої не можна ігнорувати, з якими доводиться рахуватися. І про ці позиції доводитися, нехай і зціпивши зуби, говорити з президентом самого Косово.

А Абхазія, Південна Осетія, Придністров\’я, «народні республіки» Донбасу — це просто регіони, окуповані Росією. У них немає державної суб\’єктності. Навіть коли жителі цих регіонів намагаються обрати свою владу, їм все одно нав\’язують гауляйтеров. І ще вони знаходяться на утриманні Москви. І під наглядом російських «кураторів» і військових.

Саме тому Путіну довелося потиснути руку Хашиму Тачі. А різноманітні Пушиліни ніколи не дочекаються рукостискання від керівників країн цивілізованого світу. Маріонеткам руки не подають.

Джерело

Рекомендуем прочитать

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU

Добыча полезных ископаемых на морском дне является экономической необходимостью или опасностью?

OSHU

Критерии выбора мужской куртки: от фасона до утеплителя

OSHU