hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Незалежні соціологи визнають провал Тимошенко

Завершується виборча кампанія.

Останнє опитування свідчить про втрату Тимошенко останніх шансів пробитися до другого туру. Опитування КМІС, дані якого сьогодні радісно цитують прихильники Зеленського, остаточно поховав амбіції тієї, хто втретє намагається стати Президентом, але здобуває лише третє місце.

Звичайно після мого попереднього блогу багато критиків писали, що нібито «Социс», мовляв, близький до Порошенка, тож я не повинен згадувати, що директора «Рейтинг» бачили на засіданні штабу Тимошенко.

Гаразд, щоб не бути упередженим, візьму дані «Рейтингу» для ілюстрації великого березневого провалу Тимошенко.

Навіть за цими, на мою думку далекими від об\’єктивних, опитуваннями за участі «Рейтинг» Тимошенко вже програла вихід до 2 туру. Адже опитування КМІС є найсвіжіше за часом, а тиждень наприкінці виборчої кампанії можна прирівняти до сторіччя спокійних часів.

І все ж таки не полишає думка – чому Юлія Володимирівна настільки вперто навіть ще перед виборами хоче зберегти ілюзію проходження до другого туру? Думаю розрахунок на довірливих, але вже нечисленних прихильників, яких вона спробує підняти на протести, для оскарження невигідних для неї результатів виборів.

Але на ці заклики відгукується все менше людей. Опитування КМІС чи не вперше зафіксувало, що Юлію Тимошенко підтримують менше людей, ніж її партію «Батьківщина». Такого ще ніколи не було, бо партійна лідерка завжди мала більше. Так серед тих, хто визначився,»Батьківщину» підтримують 16,5%, а Тимошенко лише 12,5%.

Я ж кажу – це провал.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU