hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Тимошенко відстає від Порошенка

За результатами соціологічних агентств.

Останній день оприлюднення даних соціологічних опитувань приніс очікувану сенсацію – за результатами незалежних та заангажованих соціологічних агентств рейтинг Тимошенко значно відрізняється.

КМІС, Демократичні ініціативи (серед тих, хто визначився) зафіксували підтримку Тимошенко на рівні 13,3%, а Порошенка – 18,8%

А днем раніше центр ім. Разумкова (серед тих, хто визначився) присвоїв Тимошенко рейтинг 14,8%, а Порошенку – 22,1%

В обох випадках Тимошенко відстає від Порошенка від 5,5% у КМІС та Демініціатив до 7,3% у центру ім. Разумкова.

Але знайшлося два агентства — Інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка та Центр «Соціальний моніторинг», які проводили опитування мабуть на замовлення Тимошенко, бо несподівано подарували їй майже однаковий рейтинг з Порошенком, 16% і 15,3% відповідно.

Скажете так не буває? І будете абсолютно праві. Різниця між агентствами буває у межах соціологічної похибки, але аж ніяк 5 або 8 відсотків. Хтось із соціологів бреше?

Ну як ви могли про таке навіть подумати?! 🙂

І тут варто пригадати 2004 рік, коли спалахнула Помаранчева революція. В ті часи Ольга Балакірєва, яка нині очолює такий «добрий» до Тимошенко Інститут соціальних досліджень керувала Центром «Соціальний моніторинг».

Саме в 2004-ому її «Соціальний моніторинг» влип у неприємний скандал, коли його екзіт-пол на користь Віктора Януковича різко відрізнявся від решти українського соціологічного світу.

У 2004-ому Балакірєвій довелося вибачатися перед колегами, а як буде тепер?

Мене особисто дивує рішення штабу Тимошенко. Адже на Турівській залучили до роботи не просто соціолога з підмоченою професійною репутацією – на Юлію Володимирівну спрацювали спеціалісти, що в 2004-ому підігрували її опоненту Віктору Януковичу.

Чи різниця між цими політиками в 2019-ому не така вже й велика, що на виборах їх обслуговують одні й ті ж самі компанії?

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU