hronika.info
Общество

Як знайти майстра для ремонту квартири?

Перед початком ремонту у багатьох постає питання: «Вибрати майстра або будівельну фірму?». Хто зробить краще і дешевше? А може бути варто вибрати бригаду? Послуги приватного майстра обійдуться дешевше, ніж наймання фірми в півтора-два рази. У той же час, якщо ви наймаєте одного або декількох фахівців, то весь контроль якості їх роботи лягає на вас, тому оптимально буде просто замовити ремонт квартири в Києві.

Тонкощі вибору фахівця для ремонту квартири

Ви повинні постійно навідуватися на ваш «об\’єкт» і перевіряти роботу на всіх етапах. Більш того, найняти кілька людей і сподіватися, що вони самі якось там організовуються, не можна. Тому планувати і обговорювати разом з майстрами «стики» етапів потрібно вам, інакше серйозних переробок і розтягування робіт по часу не уникнути. Можна вважати, що в цій ситуації ви практично замість виконроба і вся відповідальність на вас.

Якщо ви наймаєте будівельну фірму і замовляєте ремонт під ключ, то теоретично вам потрібно тільки все узгодити, а потім приїхати в кінці і прийняти роботу. Звичайно, ступінь залученості в процес набагато менше, але все ж не варто їхати під час ремонту у відпустку. Таку розкіш можна собі дозволити, тільки якщо ви на сто відсотків упевнені в цій фірмі і у вас є дуже чітке технічне завдання і дизайн-проект.

Як знайти фахівців для ремонту?

Кращий спосіб знайти надійну будівельну фірму в Києві — через знайомих, за рекомендаціями. Якщо таких знайомих немає, то залишається шукати в мережі за відгуками. Зверніть увагу, скільки років організація на ринку, і який досвід у співробітників. Так само майже завжди можна з\’їздити подивитися, як йдуть роботи на інших об\’єктах. При роботі з фірмою сильно заощадити не вийде. Нормальна компанія, яка якісно виконує роботи і несе відповідальність, не буде скидати ціни на такі індивідуальні послуги як ремонт кухні або оздоблення будинку. Тут завжди виникають нюанси і багато дрібних деталей. Так що низькі ціни швидше повинні викликати сумніви, ніж зваблювати.

Наймання приватної бригади, яка працює без юридичної особи за готівковий розрахунок, — це щось середнє. Бригадир відповідає за загальний результат команди, і не доводиться контролювати роботу кожного фахівця окремо. Мабуть, головне в цій ситуації знати, де цих хлопців знайти через рік, коли можуть виявитися «косяки» і хто буде за це відповідати.

Загалом, вибір між приватниками і фірмою залежить від кількості часу і грошей, які ви готові вкласти в ремонт, і уваги, яке ви хочете приділити процесу. Якщо ви звернетеся в компанію «Альфа-проект», фахівці не тільки проведуть якісний ремонт, але також проконсультують з усіх питань.

Рекомендуем прочитать

PWS Nordic про образование как ключ к защите от мошенничества в сфере криптовалют

Партнер

Протесты в Колумбийском университете: арест более 100 студентов

OSHU

Управление коммерческой недвижимостью

Партнер