hronika.info
Общество

Оформити паспорт у Києві стало простіше

Починаючи з 12 травня оформити документи за нагальної потреби у столиці можна не лише у двох районних відділах (Печерському і Дніпровському), а і у всіх інших підрозділах Міграційної служби. Територіальні підрозділи Київської області також надаватимуть послуги з документування у виключних випадках за своїм звичайним графіком роботи.

У зв’язку з продовженням карантину і водночас підготовкою до зняття перших обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням COVID-19, з 12 травня до 22 травня 2020 року обслуговування суб’єктів звернення буде здійснюватися всіма структурними і територіальними підрозділами Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області, проте все ще у ВИКЛЮЧНИХ ВИПАДКАХ за такими напрямами:

  • оформлення ID-картки — у разі втрати чи крадіжки паспорта громадянина України, або у разі невідкладної необхідності для отримання публічних, адміністративних та фінансових послуг;
  • вклеювання фотокарток у паспорт-книжечку по досягненню 25- чи 45-річного віку;
  • оформлення закордонного паспорта — у разі необхідності термінового виїзду за кордон, пов’язаного з лікуванням чи смертю родича;
  • оформлення посвідок на тимчасове та постійне проживання для іноземців та осіб без громадянства при необхідності отримання публічних, адміністративних та фінансових послуг.

Отримання виготовлених документів, сформованих довідок, витягів, тощо відбувається у звичайному порядку згідно режиму роботи територіальних підрозділів ЦМУ ДМС в м. Києві та Київській області.

При цьому наголошуємо, що без нагальної потреби звертатися до Міграційної служби все ще не варто. Ми залишаємося на зв’язку дистанційно, відтак отримати консультації чи необхідні роз’яснення ви можете у телефонному режимі чи електронною поштою.

 «Розуміємо, що наша робота є вкрай важливою як для наших громадян, які залишилися без документів у зв’язку з необхідністю їх заміни, так і для іноземців, які хвилюються за свій міграційний статус в Україні. Тому ми вирішили забезпечити людям, яким вкрай необхідні  послуги Міграційної служби, таку можливість – при необхідності оформити паспорт громадянина України чи посвідку на проживання, — зазначив начальник ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області Вячеслав Гузь.

— Оформлення закордонного паспорта в умовах карантину не є нагальною потребою переважної більшості людей. Тому закликаємо набратися терпіння – у разі позитивних змін в епідеміологічній ситуації у регіоні порядок обслуговування громадян буде відкоригований, відтак Міграційна служба надаватиме усі адміністративні послуги без обмежень. Просимо з розумінням поставитися до зазначених обмежувальних заходів, адже вони націлені перш за все на вашу особисту безпеку, здоров’я ваших рідних та наших працівників».

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області

Рекомендуем прочитать

Скандал вокруг первого в Южной Корее секс-фестиваля

OSHU

Сиропы для кофейни: зачем нужны и какие выбрать?

Партнер

Складчина Биз: Образование через Совместные Покупки

Партнер