hronika.info
Общество

На Півдні України стартує амбіційний проєкт “Ucan Ukraine”, який об’єднає навколо проблем довкілля митців, бізнесменів та активістів

В Україні стартує амбіційний проєкт, який 4 місяці задаватиме тренд на екологічність в 4-х містах: у Херсоні, Запоріжжі, Мелітополі і Бердянську. Проблеми навколишнього середовища в Запорізькій та Херсонській областях входять до першої п’ятірки питань, які турбують жителів цих областей. Тому “Ucan Ukraine” — це не просто чергова подія. Це проєкт, який навчить, об’єднає, прикрасить, надихне на зміни та підвищить обізнаність про екологічну поведінку мешканців міст-учасників. 

Протягом проєкту планується провести по 2 воркшопи-інтенсиви в чотирьох містах для активних жителів, місцевого бізнесу, громадських організацій, еко-активістів, урбаністів. Мешканці Херсона, Запоріжжя, Мелітополя та Бердянська дізнаються про те, як впливати на екологічну ситуацію локально. Місцеві активісти будуть підсилені експертами проекту, які, проінспектують муніципальні екологічні програми та разом розроблять дорожню карту для співпраці з місцевою владою. 

У результаті проведення воркшопів підприємці у співпраці з активістами та командою проєкту визначать ідеї для екологічних ініціатив. Найкращі екологічні проекти отримають фінансову підтримку на реалізацію. Локальні бізнеси, які запровадять екологічні ініціативи, будуть нагороджені спеціальною екологічною відзнакою та нанесені на локальну мапу дружніх до екології закладів. 

Також під час проєкту планується проведення інтерактивної еко-виставки. Через креативні арт-об’єкти “Ucan Ukraine” продемонструє жителям стан довкілля міст-учасників та всієї України. Виставка покаже і яскраві приклади успішних громадських ініціатив та бізнесів, які вже сьогодні впливають на існуючі екологічні виклики та надихають на це інших.  

Яскравим бонусом проєкту стануть чотири мурали у кожному місті-учаснику. Разом із місцевими художниками команда створить в містах мурали на екологічну тематику. Кожне місто отримає свій унікальний  мурал, макет для якого буде обрано за допомогою онлайн-голосування за участю містян. Мурали стануть не просто прикрасою, а екологічним кодом міста — мотиваційним поштовхом для підвищення рівня екологічної свідомості мешканців Мелітополя, Херсона, Запоріжжя та Бердянська. 

Проєкт “Ucan Ukraine” націлений на формування екологічно свідомої спільноти на Півдні України, та створення культури екологічного мислення!

Сторінка проєкту у Фейсбук: https://www.facebook.com/ucanukraine/

Розклад перших онлайн-зустрічей про старт проєкту для громадськості та бізнесу:

28 липня — м. Мелітополь, реєстрацію відкрито: https://forms.gle/5mz9qP3pDN4dGykZ8

29 липня — м. Бердянськ, реєстрацію відкрито: https://forms.gle/4DqeCD3isdEcaQT69
30 липня — м. Херсон, реєстрацію відкрито: https://forms.gle/GMh5SRqg2iJsnAQW7

Проєкт “Ucan Ukraine” реалізується ГО “Дзиґа” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Контакти для комунікації – (066)-535-72-03 Катерина
Електронна пошта — [email protected]

Рекомендуем прочитать

Обратный расизм? Йельский университет дискриминирует белых и азиатов

OSHU

Топ-5 причин выбрать чехол из крокодиловой кожи для iPhone

Партнер

Внутрисезонный турнир нба: плюсы, минусы и проблемы

Партнер