Класика вітчизняної автомобільної промисловості — машини УАЗ

Більшість популярних сьогодні моделей UAZ було випущено ще за часів СРСР. Тому на українському авторинку дана марка здебільшого представлена вживаними автомобілями. Серед популярних нових машин УАЗ виділяють лінійку кросоверів Патріот. Вживані автомобілі UAZ коштують недорого, до них легко знайти комплектуючі або аналоги. Це зробило дані машини доволі популярними серед українців.

Деякі моделі UAZ були виготовлені ще у далеких 60-х. Тому перед покупкою таких машин з пробігом краще попросити продавця пройти ТО. Серед сервісів, де проводиться продаж УАЗ, виділяють OLX. Перед придбанням вподобаної моделі важливо перевірити наявність у продавця всіх документів по транспортному засобу.

Найпопулярніша лінійка UAZ часів СРСР

Напевно, усі хоч раз бачили славнозвісну «буханку». Це авто випускали у кузовах пікап, фургон та мінівен. Останні часто обслуговували лікарні. Пікапи, фургони використовували для перевезення різноманітних вантажів. Модель оснащувалась:

  • двигунами інжекторного/карбюраторного типів на 112/98 к. с.;
  • коробками передач на 4 та 5 швидкостей («механіка»);
  • доволі ефективною навіть для наших часів системою водяного охолодження.

У продажу можна зустріти передньо- та повнопривідні «буханки». Це дозволяє сьогодні використовувати їх для виїздів на риболовлю, полювання чи просто природу у болотисті місцевості. Вантажність до 1,225 т дає можливість перевозити за допомогою таких машин значні партії різноманітних матеріалів, товарів.

Пострадянські моделі UAZ

Найвідомішим авто вважається кросовер УАЗ-31514. Випускалася ця машина у кузові типу універсал с 4/5 дверима. Позашляховик відрізняється маневровістю, тому використовувався як патрульний автомобіль МВС. Оснащувалася модель 4-ступінчатою МКПП та бензиновими 95/95-сильними ДВЗ. Сьогодні це авто часто використовується як бюджетний кросовер.

Особливості УАЗ Патріот

Даний автомобіль став послідовником UAZ-31514. Випускається дане авто з колісними формулами 4х2 та 4х4. Патріот оснащують бензиновими та солярочними двигунами. Зустрічаються моделі з механічною КПП та «автоматом». Вантажність машини – більше ніж 0,5 т, кліренс – 21 см, місткість паливного бака – 68 л. Такі параметри дають можливість використовувати авто для побутових потреб, подорожей, виїздів на природу.

Похожие статьи

Электромобильная революция в Норвегии: путь к экологичному будущему

Канада ударила по электромобилям китайского производства 100% тарифом

Китайская фирма заявляет о самой быстрой в мире зарядке аккумулятора для электромобилей