Премьер рассказал, как будут индексировать пенсии и зарплаты

Яценюк пообещал рост зарплат в частном секторе экономики.

Правительство Украины разрабатывает порядок проведения индексации для всех украинцев, ведь сейчас законодательство такого механизма не предусматривает, сообщил премьер-министр Арсений Яценюк в воскресенье во время «10 минут с Премьер-министром».

«Людям нужно говорить правду, что не делает значительная часть украинских политиков. По сегодняшнему законодательству, индексации подлежит только 2 млн пенсионеров. А что делать с 9 млн пенсионеров, у которых пенсия на уровне прожиточного минимума, а что делать с остальной бюджетной сферой, которой также нужно провести индексацию?» – отметил Яценюк, информирует Хроника.инфо, ссылаясь на Фокус.

Он пообещал решить эту проблему и найти деньги на повышение зарплат и пенсий.

«Правительство направлено на две цели. Первая и основная – надо найти деньги на индексацию в бюджетной сфере. И второе – правительство разработает соответствующий порядок индексации в целом, для всех тех, кто нуждается в помощи», — подчеркнул премьер.

По его словам, вслед за бюджетниками зарплаты придется увеличить и работникам частных компаний.

Читайте также: Денисова обещает поднять пенсии и зарплаты, если не будет объявлен дефолт

«Частный сектор, согласно закону, обязан проводить индексацию. Таким образом 13 млн работающих людей получат заработную плату, которая будет увеличена на уровень инфляции», — сказал Яценюк.

Похожие статьи

США вводят санкции против китайских фирм-поставщиков беспилотников в РФ

Boeing в кризисе: забастовка осушила закрома 

Кризис в Boeing: компания сократит 17 000 рабочих мест

12 комментариев

Neon 19.07.2015 - 23:28

Де обіцяна куля в лоб ?

гость 19.07.2015 - 23:48

На х.й такого брехливого и циничного "премьера". Чтобы он и его потомки жили на такую зарплату и пенсию.

Дмитро 19.07.2015 - 23:57

Бреше, і не кривиться…

Игорь 20.07.2015 - 00:28

П..деть — не мешки ворочать! Ну и шо оно сказало? — Да нифига конкретного! Сколько ещё можно слушать эту х..ню?

Простой 20.07.2015 - 00:52

В отставку "камикадзе" Сеню. Нарулил так, чтобы грабануть пенсии пенсионеров, повысить тарифы для малоимущих и заставить их заключать договора на пожизненное содержание. А тарифы на газ "камикадзе" Сеня так прозрачными и не сделал — видать отрабатывает договоренности с Фирташем и Ко. В отставку и под следствие. Вместе с Аваковым и Кличко

Rem 20.07.2015 - 22:38

Перш за все Президенту України, Голові ВРУ та Прем'єр-міністру, які не на словах, а на ділі думають про більшість українців, що за рік перетворилися на бідних (майже в 2-3 ради втратили свою реальну купівельну спроможність), слід було переглянути чинний Закон України "Про індексацію грошових доходів населення" для того, щоб прибрати з нього всі антинародні статті. передусім йдеться про останню частину статті 2 : "Індексації підлягають грошові доходи населення У МЕЖАХ ПРОЖИТКОВОГО МІНІМУМУ, встановленого для відповідних соціальних і демографічних груп населення". Ось ці "межі" треба виключити із тексту цього Закону до того часу, коли в Україні буде запроваджено РЕАЛЬНИЙ прожитковий мінімум для населення. Зараз прожитковий мінімум для працездатних осіб складає 1218 грн., а для непрацездатних — 949 грн. Це злочинне знущання влади над українським народом, яке не можна виправдати ні уповільнена АТО, ні мільярдними крадіями державної влади Януковича, ні порожньою казною тощо. Треба наказати нашим депутатам ВРУ, що не втратили відповідальність перед виборцями, щоб вони змусили владу переробити указаний Закон про індексацію з метою захисту грошових доходів населення в повному обсязі або затвердити РЕАЛЬНИЙ прожитковий мінімум для населення. Якщо влада буде продовжувати свою антинародну політику, то вимагати проведення дострокових виборів Президента України та ВРУ. Або ми змусимо владу працювати для людей, або треба міняти їх та притягувати до кримінальної відповідальності за знущання над українцями.

Vlad 26.07.2015 - 07:53

Правительство разрабатывет — что это сраное правительство во главе с уродом может разработать?

андраш 04.08.2015 - 10:28

А чи піднімуться налоги на підвищену платню та пенсію?

Педагог 07.08.2015 - 12:24

Бюджетники, педагоги зокрема,скоро будуть стояти на вулицях з простягнутою рукою або продадуть останні труси, щоб якось виживати,бо "паски затягати" нема куди. У всіх на язиках нова поліція, слідчі-детективи, митники і ще багато чого, крім нормальних зарплат для тих, хто є обличчям держави — бюджетників. Кого виростимо, коли буде навчати вчитель- жебрак, як лікуватимемо, коли в лікаря чи медсестри зарплатня — жалюгідні копійки, хто захистить, коли міліціонери мають ризикувати життям за нещасні злидотні зарплати?… Це задача з багатьма невідомими для тих, хто не був у шкурі тих, хто має прожити за 1500-2000 грн з дітьми.Напевне, нікому ніде і не чешеть це питання, бо діти тих, хто все вирішують не вчаться в Україні, не лікуються їхні сімї у районних поліклініках і охороняють не міліціонери у яких нема за що машину на виклик заправити.

Александр 08.08.2015 - 09:45

А себе любимым увеличить зп.от17,5тысяч не забыли сволочи!

гость 11.08.2015 - 09:41

почему не возвращают наворованные деньги банды Януковича с евробанков, для этого нужно предоставить доказательства евросоюзу и какую то часть можно было вернуть,так эти руководители боятся, уже не хотят пулю в лоб, легче всего с простых людей выжать последние деньги чтобы погасить разворованные кредиты,простые люди беднеют а богатые все больше богатеют от захваченных заводов и предприятий эксплуатируя людей за копейки

САША 20.08.2015 - 14:59

дорогі громадани України! В формулі розрахунку пенсії закладена "бомба", а саме середня зарплата по Україні, яка має тенденцію зростати. арифметика каже що система буде життєздатна якщо кожен раз перераховувати враховуючи зміну серед. по Україні. Ця формула дійсна в країнах де стабільність. візміть пора«цензура»те вашу пенсію якщо пройде 5 років або зрівняйте її с пенсіонером який з Вами працював, але на 5 років молодший і Ви побачите різницю. Пенсія буде якщо рівняти 2009рік і 2014 на більш ніж 60% більшою при всіх рівних умовах. ТОМУ: пенсію потрібно перераховувати кожен рік в березні коли стає відомим середній заробіток по Україні за минулий рік. Проста арифметика, але при найкращих показниках в стажу і зарплаті всі українські пенсіонери обречени на зубожіння

Добавить комментарий