Насоси з Росії не допомогли вирішити проблему водопостачання в «ЛНР»

Тимчасово окупована частина Луганської області відчуває нестачу питної води, навіть незважаючи на те, що в останньому гумконвої з Росії «ЛНР» були надіслані 13 насосів — 9 погружних і 4 центробіжних.

Ці насоси, за вказівкою очільника самопроголошеної «ЛНР» Ігоря Плотницького, були встановлені на Хорошанській та Краснолиманській насосних станціях, щоб вирішити проблему водопостачання захоплених бойовиками територій, зробити водоподачу в цих регіонах незалежною від української сторони.

Однак проблему незалежного водопостачання так і не вдалося вирішити.Зокрема, без води залишаються кілька вулиць селища Металіст – Октябрьська, Стадіонна та Ленінська, а також селище Велика Вергунка та місто Антрацит.

Примітно, що керівник центру управління відновленням «ЛНР» Олександр Дробот заявив про те, що Київ обмежив подачу води в «республіку» з території Петровського водозабору та Західної фільтрувальної станції (ЗФС).

«Штучно створюється дефіцит від Петровського водозабору — ми отримуємо тільки 40%», — сказав він, зазначивши, що від ЗФС самопроголошена «республіка» також отримує менше 50% від необхідного обсягу водопостачання.

Похожие статьи

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

Добыча полезных ископаемых на морском дне является экономической необходимостью или опасностью?

Критерии выбора мужской куртки: от фасона до утеплителя