hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Компроміс з окупантами неможливий

Росія має зменшувати амбіції.

Віктору Пінчуку ніяк не вдається нав\’язати суспільству дискусію про компроміси ціною втрати частини території України.

Спочатку сотні блогерів фальшиво обурювалися відсутністю реакції з боку влади, ніби не помічаючи, що Президент підтвердив свою незмінну позицію перед найбільшою телевізійною аудиторією в країні.

Пізніше, зацікавлені лідери громадської думки вирішили затіяти дискусію між собою і в хід пішли багатослівні long-read та ще більш заплутані їх роз\’яснення в ефірі інформаційних каналів.

Колонка у The Wall Street Journal», яку написав заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєв стала спокійною відповіддю на цю вовтузню довкола «необхідності компромісу».

Так от вам офіційна відповідь ще раз – такого компромісу не буде. Костянтин Єлісеєв повторює ще раз три основні відповіді Віктору Пінчуку, які були всім відомі й раніше:

• «Ні розвороту європейської та євроатлантичної інтеграції. Це було би здачею незалежності та суверенітету України»

• «Ні – торгівлі територією України, чи то Донбас, чи Крим. Ці території не можуть бути предметом торгівлі за мир»

• «Ні виборам на Донбасі, доки російські чоботи лишаються на українській землі».

Звичайно, компроміс – це вихід, що до кінця не задовольняє обидві сторони. Методики досягнення компромісу, з якими я знайомий, також передбачають зменшення рівня амбіцій.

Тож якщо у Москві продовжують розраховувати отримати повний контроль над Україною, то від цієї думки треба відмовитись – тепер, як кажуть в Росії, не по Сеньке шапка.

З іншого боку Кремль має всі шанси запобігти ще більшим втратам для російської економіки, якщо окупанти тихо і швидко залишать українські Крим та Донбас.

Це той компроміс, про який мають думати у Москві і він в інтересах Росії.

Зменшення наших амбіцій полягатиме в тому, що Росія, можливо, платитиме менші штрафи за завдану шкоду агресією проти України.

Джерело

Рекомендуем прочитать

Верховный суд США разрешил городам запрещать лагеря бездомных на улицах

OSHU

Студентські роботи без мук: як делегувати та отримати бажану оцінку

OSHU

5 лучших идей для двери в спальню с секретом

OSHU