hronika.info
Евгений Магда
Все статьи автора
Мнения

В Європі вже відчули загрозу

У Гельсінкі почав роботу Європейський центр з протидії гібридним загрозам.

Про гібридну війну сказано багато, можливо, настільки багато, що з порядку денного випав термін «фінляндизація». Але саме Фінляндія після Другої світової війни стала капіталістичною країною, яка мала найкращі відносини з СРСР та не вступала до НАТО. До речі, зараз і Фінляндія, і Швеція всерйоз працюють над приєднанням до Альянсу. Безумовно, це свідчить про «непохитну геніальність» політик Путіна, хоча б з огляду на відстань між його рідним Петербургом та кордоном з Фінляндією.

Меморандум про заснування Центру було оприлюднено у квітні 2017 року, і вже на початку вересня він розпочав свою роботу. Доволі швидко, як для європейських реалій. Очевидно, наші західні партнери добре усвідомлюють, що Росія не зупиниться на розхитуванні ситуації в Україні. Власне, активність РФ у Європі та замах на демократичний характер виборів у США – це реальність.

Звісно, можна шкодувати, що подібний центр не відкрили в Україні, адже наша держава має унікальний досвід протистояння гібридній агресії. Проте його поява під боком у Росії та системи комунікацій дозволять використати досвід та знання з України – аби було для цього бажання.

Джерело

Рекомендуем прочитать

Верховный суд США разрешил городам запрещать лагеря бездомных на улицах

OSHU

Студентські роботи без мук: як делегувати та отримати бажану оцінку

OSHU

5 лучших идей для двери в спальню с секретом

OSHU