Повернення Саакашвілі: коротко про події

Що сталося 10-го вересня.

10-го вересня я поїхав в Польщу не просто до свого друга, якого знаю ще з першого Майдану, а перш за все заради демократичних цінностей Революції Гідності.

Саакашвілі хотів цілком цивілізовано потрапити до України та мав на це всі законні підстави. Його мета: повернутися назад, аби в суді відстояти своє право на громадянство, звернутися до Міграційної служби, оформити всі необхідні документи для перебування в Україні. Розуміючи, що влада готує провокації в Краковці, Саакашвілі вирішив їхати в Україну потягом для того, щоб у цивілізований спосіб прикордонники перевірили його документи. Але цього дня влада робила все, аби Саакашвілі взагалі не доїхав до прикордонників.

Ми купили квитки та зайняли місця в потязі. Проте він так і не зрушив з місця за наказом начальника потягу. У нас тепер начальники потягу вирішують: кого пускати у країну, а кого ні?! Заручниками таких дій керівництва «Укрзалізниці» стали 600 пасажирів цього потягу! Разом із колегами ми обійшли увесь потяг і вибачилися перед кожним пасажиром за цирк, який влаштувала влада.

Після цього автобусами вирушили до пункту пропуску «Шегині». Без жодних проблем ми пройшли пункт пропуску на польській стороні. Кожен з нас отримав відмітку в паспорті про перетин кордону. Зокрема і Михайло в своєму українському паспорті.

В Шегинях влада робила все можливе, аби Саакашвілі не мав навіть шансу представити документи прикордонникам. Одне «замінування» пункту пропуску чого варте?!

Коли автобус із 60-ма людьми (громадськістю, журналістами, родиною Саакашвілі та нардепами) перетнув польський пункт пропуску, шеренга українських прикордонників перекрила нам дорогу. На питання «що сталося?» ми отримали відповідь: КПП «Шегині» заміновано.

На наше прохання про евакуацію цивільних людей, що перебували в автобусі, було категорично відмовлено! Генерал, який спілкувався з нами, порадив нам повернутися в Польщу. Але пункт пропуску зі сторони поляків уже заблокували. Таким чином 60 чоловік було заблоковано на території «замінованого» пункту пропуску «Шегині». Керівництво прикордонної служби, яке перебувало безпосередньо на місці, в першу чергу мало провести евакуацію із потенційної зони ураження цивільних громадян: журналістів (у тому числі іноземних), громадських активістів та народних депутатів. Мало того, що вони заблокували нас, вони перешкоджали нам під час того, коли ми намагалися залишити небезпечну зону.

Коли ж з іншого боку пункту пропуску людям увірвався терпець і вони увійшли на територію КПП, ми звернулися до прикордонників з вимогою поставити відмітки в наші паспорти. Жоден з них цього не зробив, а відповідь була проста: «йдіть куди хочете».

Тепер щодо так званого «прориву». Жодного порушення кордону не відбулося! Усі події трапилися вже на території України! Доказом цього є заява МЗС Польщі: ситуація, що відбулася в Шегині, це внутрішня проблема України.

Для чого влада влаштувала таке шоу? Починаючи від позбавлення Саакашвілі громадянства до усіх подій під час його повернення в Україну.

Все просто: влада панічно боїться об\’єднання демократичних опозиційних сил!

Тепер вони погрожують відкриттям кримінальних справ проти нас. Проти Саакашвілі, Тимошенко, Добродомова, Власенка й інших депутатів та політиків, які прибули здійснити депутатський контроль і дотримання закону під час перетину кордону!

Якщо і мають відкриватися справи, то проти генерала, який заблокував 60 чоловік на «замінованому» пункті пропуску! Проти начальниці потягу, яка зупинила потяг з 600-ма пасажирами, громадянами країн Європейського Союзу!

Більше того мене цікавить: де справи проти Медведчука, Кононенка, Григоришина, Ахмєтова та інших олігархів, які роками обкрадають українців?!

Влада хоче повернути країну в 2012 рік! Але в них нічого не вийде. І справа не в Саакашвілі, Тимошенко, чи Добродомові.

А річ у тім, що українці стали іншими. Революція Гідності змінила країну, і люди не дадуть повернутися до диктатури!

Джерело

Похожие статьи

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону