hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Як санкційний список США вплине на політиків в Росії і в Україні

Політична нація України формується на антиросійській основі.

Не знаю чи це зрозуміло для всіх, але після затвердження нового санкційного списку США, фактично, розпочнуть «холодну війну» проти Росії. Нагадаю, що попередня холодна війна завершилася економічним виснаженням і фактичною ліквідацією СРСР, як сторони, що програла.

Звичайно, до початку «гонки озброєнь» та «залізної завіси» поки ще далеко, але гаряча війна, яку розпочала Москва на Донбасі та анексія Криму, уже призвели до цілого ряду поразок Росії на міжнародній арені та всередині України.

У внутрішній політиці у нас більше немає відверто проросійських політиків, і навіть більше, будь-яка проросійська ідея стала токсичною навіть у полегшеному лайт-варіанті.

Наразі українська політична нація формується на антиросійській основі.

У зовнішній політиці поразки Росії не менш вражаючі. Економічні санкції ЄС, США та Канади, що тривають вже понад три роки, стали наочною демонстрацією слабкості Росії та її дипломатії і, серед іншого, свідчать про програш Москви в інформаційній війні.

Це тим більше прикро усвідомлювати в Кремлі, якщо згадати які велетенські зусилля витрачає Росія в інформаційній сфері для лобіювання рішень про зняття санкцій ЄС та для дискредитації України.

У внутрішньо-російській політиці санкційний удар США по найбагатшим людям Росії зменшить підтримку Путіна у середовищі з яким будь-який президент має взаємні залежності.

Адже найбільші власники капіталів не просто є найбільшими платниками податків. У напівдемократичній Росії вони здатні генерувати той вплив, який зачепить Путіна значно дошкульніше, ніж щирі, але все ще малочисельні виступи розрізненої опозиції.

Навіть всередині України нові американські санкції також можуть мати цілком несподівані наслідки для тих, хто отримував російські гроші під політичні, або культурні проекти.

Серед «постраждалих» може виявитись навіть мер Львова, який раніше кожного року проводив джаз фестиваль за підтримки Альфа-банку. Того самого банку, що належить російському бізнесмену, який походить зі Львова, Михайлу Фрідману – виявляється він також став фігурантом санкційного списку під номером 137.

Джерело

Рекомендуем прочитать

Золотая середина: почему двухкомнатная квартира — лучший выбор для молодой семьи?

OSHU

Верховный суд США разрешил городам запрещать лагеря бездомных на улицах

OSHU

Студентські роботи без мук: як делегувати та отримати бажану оцінку

OSHU