hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Погляд збоку: не бачать реформ лише обмежені люди

Або ідіоти.

Такий висновок робить голова представництва Євросоюзу в Україні Хюг Мінгареллі. Можливо це звучить і дещо експресивно, як для українського вуха, але цілком справедливо.

Щоправда я б додав іще одну опцію, яку не припускає навіть пан Посол, «не бачити реформ» можуть ще й вороги, які ведуть інформаційну війну проти України.

Коментуючи наявність політичної волі Хюг Мінгареллі підкреслив: «Протягом останніх чотирьох років представники політичної влади в цій країні зробили певну кількість кроків для того, щоб модернізувати цю країну, трансформувати цю країну, перетворити її на відкрите, демократичне суспільство».

Звичайно такі слова Посла ЄС не помітять ЗМІ, які зробили своїм кредо підтримку істеричного зрадофільства.

Українську владу критикують, лають на всі заставки, незважаючи на очевидні досягнення попри війну, шматують щохвилини в ефірах олігархічних телеканалів. Дожилися до того, що навіть повторюють брудні штампи російської пропаганди про «зацікавлення у війні» – штампи, вживання яких ще пару років тому викликало лише презирство у кожного українця.

Нас примушують забувати ХТО розпочав війну, ЧИЇ війська топчуть український Крим і Донбас. Адвокати президента, який втік від свого народу, дозволяють собі ставити під сумнів цілі Революції Гідності, створюючи враження «державного перевороту».

Тому я вдячний панові Хюгу Мінгареллі за нагадування про причини з яких усе почалось, бо ще задовго до Януковича ми зробили вибір на користь Європи. Grazie mille, signor ambasciatore!

«Мені здається, що ця країна має війну саме через цей європейський вибір, який зробила, це щось, що політично для мене надзвичайно важливо, ніж просто дотримуватись якихось легальних зобов\’язань, які взяла на себе Україна, підписавши цю Угоду», – посол ЄС.

Джерело

Рекомендуем прочитать

Верховный суд США разрешил городам запрещать лагеря бездомных на улицах

OSHU

Студентські роботи без мук: як делегувати та отримати бажану оцінку

OSHU

5 лучших идей для двери в спальню с секретом

OSHU