Ці прості рекомендації допоможуть прийти у форму вже в перший місяць після пологів

Пологи пройшли успішно і на руках сопе довгоочікуваний малюк. Але ейфорія проходить. Молода мама бачить себе в дзеркалі і їй стає сумно. Де тонка талія? Де пружні сідниці і гарні груди! Стоп! Немає приводу для паніки! Всі ці зміни носять тимчасовий характер. А щоб відновити привабливу зовнішність швидко, варто дотримуватися простих рекомендацій від EVA Blog.

Помірна фізична активність

Займатися спортом відразу після виписки з пологового будинку категорично не можна. Адже відновлення після пологів відбувається у всіх системах організму. Надмірне фізичне навантаження може призвести до занепаду сил або, що ще гірше, до маткової кровотечі. Але повністю відмовлятися від активності не потрібно.

Чим же зайнятися? Ідеальний варіант — прогулянки з коляскою. Якщо багато ходити пішки, вдасться зміцнити м’язи сідниць і живота, позбавитися від зайвої рідини. Всього декількох тижнів вистачить, щоб відновити форму.

Повноцінний сон

Відсутність якісного відпочинку позначається на фігурі. У перші дні після пологів може бути складно. Немовля часто прокидається, плутає день з ніччю. Але, в будь-якому випадку, дитина спить не менше 12 годин на добу. Мамі варто виділити один денний період сну малюка для прогулянки, а решту часу спати разом з ним. Домашні справи краще довірити рідним. Перші кілька місяців мама повинна присвятити себе новонародженому.

Зміна звичного харчування

Прибрати зайві кілограми, набрані за період вагітності, легко вдасться і завдяки правильному харчуванню. Немає необхідності сидіти на жорсткій дієті. Досить дотримуватися наступних правил:

  • пити не менше 1,5 л води на добу;
  • їсти часто, але невеликими порціями;
  • смажені страви замінити на відварені і запечені;
  • знизити споживання солодкого і гострого;
  • вживати менше солі.

Якщо дотримуватися цих принципів харчування, вдасться швидко відновити фігуру і забути про коліки у немовляти (якщо мама годує грудьми).

Проблеми з фігурою, перевтома і гори брудних повзунків — це проблеми, які швидко забуваються. Пройде зовсім небагато часу, і по парку буде крокувати струнка матуся разом з малюком.

Похожие статьи

Трагедия на свадьбе: стрельба во Франции унесла жизнь и оставила раненых

Болдуин проиграл последнюю попытку закрыть дело о непредумышленном убийстве

Возвращение Джулиана Ассанжа: свобода после долгих тяжб