Як полюбити себе і позбутися від почуття знецінення?

Відносини із собою — найскладніші з усіх коли-небудь існуючих. Не можна перекласти відповідальність на іншу людину, є тільки ви і все. Саме тому шлях до цілісного життя, яке узгоджується з вашим внутрішнім світовідчуттям, починається з прокачування любові до себе. І це щось більше, ніж просто купити піжамі жіночі, балувати себе смачною їжею і подорожами. Любов до себе вимірюється часом, проведеним наодинці із собою за вивченням своїх почуттів і емоцій. 

5 порад для тих, хто хоче побудувати відносини із самим собою 

Будь-які дії, пов’язані з вивченням себе, вимагають великих зусиль і наявності часу. Однак почати можна з простих речей:

  • Визначте для себе те, що наповнює ваш ресурс. Наприклад, це можуть бути шопінг, їжа, відпочинок із друзями або коханим. Деякі наповнюються, коли знаходяться на самоті, іншим потрібна обов’язково компанія людей. 
  • Створіть ритуали для заспокоєння своєї душі. Наприклад, вранці прокидайтеся на 30 хвилин раніше, щоб випити кави без дітей і чоловіка, насолодитися співом птахів, прочитати книгу і помедитувати. Приймайте ванну, використовуйте скраби, ходіть до косметолога. 
  • Заведіть щоденник подяки і щодня кажіть собі «Спасибі» за будь-які дрібниці, наприклад, за те, що пройшли свою денну норму кроків або зуміли відстояти особисті кордони. 
  • Формуйте оточення, яке наповнює. Саме час попрощатися з токсичними людьми, які тільки висмоктують енергію і не віддають нічого замість цього. 
  • Навчіться приймати себе різним. Не завжди ви будете готові згорнути гори, тому якщо хочеться просто відпочити і нічого не робити, дозвольте собі це. 

Відносини із собою — міцний фундамент для розвитку відносин з іншими людьми. Коли базова робота буде виконана, можна займатися зовнішнім проявом любові до себе, наприклад, купувати гарний одяг, балувати себе брендовими аксесуарами. У будь-якому випадку зробити це за доступними цінами можна буде в інтернет-магазині ARGO, де зібраний великий асортимент відомих світових брендів. Крок за кроком ви нарешті закохаєтеся в себе більше, ніж будь-коли.

Похожие статьи

Джастин Тимберлейк признал вину в деле о вождении в нетрезвом виде

Роликовые коньки для детей: польза или вред. Исследование 2024

Знаменитый портрет Черчилля: путешествие украденной фотографии