Які відмінності між коньяком та бренді

За звичкою багато представників старшого покоління досі називають грузинські, вірменські бренді коньяком. Але згідно із французьким законодавством, таку назву може носити лише напій, виготовлений у департаменті Шаранта, неподалік міста з однойменною назвою. Виготовлений поза його межами, навіть у Франції, алкоголь називатися коньяком не може.

Коньяк — це бренді?

Головна відмінність між двома назвами полягає в тому, що коньяк — це назва конкретного напою, а бренді — технологія, яка використовується під час виробництва міцного алкоголю. За нею виробляють:

  1. французькі кальвадос, коньяк, арманьяк;
  2. італійську грапу;
  3. іспанський хересний бренді;
  4. перуанське піско;
  5. балканську сливовицю;
  6. німецький та швейцарський вишневий кірш;
  7. напої, виготовлені на території Вірменії, наприклад, Arine.

У чому різниця між напоями

Смак, колір, аромат коньяку та бренді схожі. Але вони не ідентичні:

  1. Міцність коньяку становить 40%, тоді як у бренді вона може бути як 35, так і 60%.
  2. Основою коньяку є брага з певних сортів винограду. Для виготовлення бренді сортність ягід не має значення. Готують його також з інших ягід та фруктів.
  3. Коньяк проходить подвійну дистиляцію. Під час виробництва бренді вона може бути потрійною або безперервною.
  4. Коньяк настоюється не менше двох років у бочках з дуба. Для бренді, якщо в його основі не виноград, допускається використання іншої тари. Мінімальний термін витримки — від 6 місяців.

Як правильно подавати алкоголь

На думку дегустаторів, пити виноградний алкогольний напій потрібно серед близьких друзів. Розливається він у коньячні келихи, заповнюється лише широка їхня частина. Оптимальна температура напою під час подачі — від 22 до 25 градусів. Досі є думка, що коньяк треба подавати з лимоном. Така традиція виникла за Миколи II. Але, на думку сучасних сомельє, через притуплення соком цитрусового роботи рецепторів язика, цитрус не дає відчути смак напою повною мірою. Те саме стосується і хороших витриманих бренді, замовити які можна в маркеті алкогольних штук Маудау. Лимон можна подати хіба з напоєм, у якому не відчувається вишуканий букет. Аромат та смак алкоголю здаються надто насиченими? У келих можна додати кілька кубиків льоду. У класичній подачі такий варіант неприйнятний, але він також має багато прихильників. Ординарні бренді часто використовують для приготування коктейлів. Вони добре поєднуються з лікерами, кавою, вершками, морозивом, соком лимона та апельсину. Найпростіший варіант міксу — змішати алкоголь із кока-колою або пепсі 1 до 1 або в інших пропорціях до смаку. Будь-які різновиди міксів — відмінний варіант для вечірок.

Похожие статьи

КазМунайГаз договорился с Del Mar Energy Inc. о проведении геологических исследований

Снижение нелегальной миграции на южной границе США: пять месяцев подряд

Кухни с фурнитурой Blum под заказ искусство эргономики и стиля