Kиївський завод ПТО виготовив сучасний грейферний кран із застосуванням унікальної автоматики Schneider Electric

Флагман українського кранобудування — Київський завод підйомно-транспортного обладнання та компанія «Шнейдер Електрик Україна» успішно завершили проект із проектування та виготовлення автоматизованого мостового грейферного крана для першого в Україні сміттєспалювального заводу «Енергія», розташованого в м. Києві.

Новий кран, призначений для відбору і переміщення золошлакової суміші, оснащено унікальною системою автоматизованого управління, створеною на основі розробленої фахівцями Schneider Electric концепції EcoStruxure – цифрової платформи, що дозволяє забезпечити повну сумісність усіх компонентів і засобів автоматизації.

«Шнейдер Електрик» є безперечним лідером в області цифрових технологій, так чи інакше пов’язаних із енергоменеджментом і автоматизованим управлінням різними видами техніки, в тому числі і вантажопідйомними кранами. А Київський завод ПТО активно розробляє і впроваджує новітні інноваційні технології у виробництві кранів для потреб українських підприємств.

Завдяки успішній співпраці Schneider Electric і КЗПТО створено унікальний кран з найсучаснішою автоматикою і електрообладнанням, що дозволяють оптимально розподіляти навантаження на всі ключові компоненти, забезпечувати максимально безпечну і плавну роботу всіх кранових механізмів, а також істотно зменшувати навантаження на енергетичну мережу заводу «Енергія».

Варто відзначити, що основою системи управління на новому крані служить промисловий контролер моделі Modicon M241, що використовує в своїй роботі спеціалізовану бібліотеку «грейферний автомат» — це дозволяє в напівавтоматичному режимі виконувати всі операції в ході підйомно-транспортних робіт, а розподіл навантажень проводиться автоматично. Операторський пульт у комфортабельній кабіні оснащений людино-машинним інтерфейсом Harmony, що надає можливість у режимі реального часу контролювати стан електрообладнання крана, при цьому для управління всім крановим обладнанням досить тільки одного джойстика.

Директор департаменту «Промисловість» компанії «Шнейдер Електрик Україна» Павло Пилипенко так коментує подію: «Хочу зазначити, що більшість провідних OEM-виробників воліють використовувати новітнє обладнання Schneider Electric при реалізації своїх проектів. Ось і в даному випадку, ми разом з КЗПТО змогли створити чудовий за своїми можливостями і робочими параметрами грейферний кран, який успішно пройшов тестові випробування і точно в термін зданий замовнику в експлуатацію».

Генеральний директор Київського заводу підйомно-транспортного обладнання Олексій Севастьянов зі свого боку додає: «Завдяки нашим партнерським відносинам, ми маємо можливість комплектувати крани найбільш сучасним електрообладнанням і АСУ, забезпечуючи тим самим чудову якість, найвищу ефективність, надійність і безпеку кранового обладнання. Інноваційні технології та засоби автоматизації на базі електрообладнання Schneider Electric дозволяють вітчизняним підприємствам набагато ефективніше використовувати кранову техніку».

Похожие статьи

Приговор за участие в криптомошенничестве

Украина вводит запрет на использование Telegram в государственном секторе

Microsoft инвестирует в печально известную ядерную площадку для развития ИИ