Як вигідно купувати нерухомість в Україні?

Як вибрати нерухомість для вдалого інвестування?

Майбутнім інвесторам треба бути готовими повноцінно зануритися у ті події, що відбуваються на ринку нерухомості України. Першим кроком є вивчення забудовників – тенденції розвитку, досвід, перспективи. За допомогою онлайн-сервісу OLX можна знайти дуже цікаві об’єкти, тож, наприклад, якщо вас цікавить нерухомість Вінниця надає більш ніж 4000 оголошень з продажу та оренди квартир, будинків, гаражів, комерційної нерухомості. Вибір об’єкту буде залежати від суми, доступної до інвестування, але не слід розраховувати на низьку вартість у топового забудовника.

Наступним кроком є оцінка, актив у тривалій перспективі повинен зберігати конкурентоспроможність, тож йому потрібні такі характеристики, як наявність об’єктів торговельної, соціальної та рекреаційної структури в активі чи біля нього. Дуже важливою буде і транспортна доступність.

Продумати слід і концепцію проєкту. Зв’язок об’єкту з оточенням, естетика, внутрішня інфраструктура є мегаважливими, бо «багатоквартирні гетто» в ціні навряд чи зростуть.

Як мінімізувати ризики при інвестуванні у нерухомість?

При інвестуванні у нерухомість можливо мінімізувати ризики за допомогою чотирьох правил:

  • об’єкт треба вивчати уважно, при цьому треба орієнтуватися на такі показники, як вдале планування, рівень благоустрою та якість матеріалів;
  • вартість обраного об’єкта порівняйте з іншими (чи не обрали ви варіант по занадто завищеній ціні?);
  • вивчіть історію компанії, у якої ви бажаєте придбати актив, на ринку є лише декілька компаній зі стабільним високим попитом на квартири;
  • врахуйте розташування активу.

Є також і безризикова модель входу в інвестування – треба лише придбати квартиру в уже готовому будинку (обов’язково з документами на право власності). В такому варіанті купити у забудовника не вийде, бо ще до введення в експлуатацію розкуповують майже всі квартири (80-100 %). Але в купівлі такої «вторинки» є свій сенс. Якщо мати операційний дохід від оренди на рівні 8 %, то при зростанні ринкових цін в такому ж розмірі у вас вийде відбити відсотки за кредитом.

Ринок нерухомості України з кожним роком стає все більш перспективним, він надає велику кількість можливостей для інвестування.

Похожие статьи

Печать календарей: функциональность и стиль для вашего бизнеса и дома

10 идей для использования наклеек на стекле магазина

Особливості екстракорпорального запліднення