hronika.info
Общество

Які відмінності між коньяком та бренді

За звичкою багато представників старшого покоління досі називають грузинські, вірменські бренді коньяком. Але згідно із французьким законодавством, таку назву може носити лише напій, виготовлений у департаменті Шаранта, неподалік міста з однойменною назвою. Виготовлений поза його межами, навіть у Франції, алкоголь називатися коньяком не може.

Коньяк — це бренді?

Головна відмінність між двома назвами полягає в тому, що коньяк — це назва конкретного напою, а бренді — технологія, яка використовується під час виробництва міцного алкоголю. За нею виробляють:

  1. французькі кальвадос, коньяк, арманьяк;
  2. італійську грапу;
  3. іспанський хересний бренді;
  4. перуанське піско;
  5. балканську сливовицю;
  6. німецький та швейцарський вишневий кірш;
  7. напої, виготовлені на території Вірменії, наприклад, Arine.

У чому різниця між напоями

Смак, колір, аромат коньяку та бренді схожі. Але вони не ідентичні:

  1. Міцність коньяку становить 40%, тоді як у бренді вона може бути як 35, так і 60%.
  2. Основою коньяку є брага з певних сортів винограду. Для виготовлення бренді сортність ягід не має значення. Готують його також з інших ягід та фруктів.
  3. Коньяк проходить подвійну дистиляцію. Під час виробництва бренді вона може бути потрійною або безперервною.
  4. Коньяк настоюється не менше двох років у бочках з дуба. Для бренді, якщо в його основі не виноград, допускається використання іншої тари. Мінімальний термін витримки — від 6 місяців.

Як правильно подавати алкоголь

На думку дегустаторів, пити виноградний алкогольний напій потрібно серед близьких друзів. Розливається він у коньячні келихи, заповнюється лише широка їхня частина. Оптимальна температура напою під час подачі — від 22 до 25 градусів. Досі є думка, що коньяк треба подавати з лимоном. Така традиція виникла за Миколи II. Але, на думку сучасних сомельє, через притуплення соком цитрусового роботи рецепторів язика, цитрус не дає відчути смак напою повною мірою. Те саме стосується і хороших витриманих бренді, замовити які можна в маркеті алкогольних штук Маудау. Лимон можна подати хіба з напоєм, у якому не відчувається вишуканий букет. Аромат та смак алкоголю здаються надто насиченими? У келих можна додати кілька кубиків льоду. У класичній подачі такий варіант неприйнятний, але він також має багато прихильників. Ординарні бренді часто використовують для приготування коктейлів. Вони добре поєднуються з лікерами, кавою, вершками, морозивом, соком лимона та апельсину. Найпростіший варіант міксу — змішати алкоголь із кока-колою або пепсі 1 до 1 або в інших пропорціях до смаку. Будь-які різновиди міксів — відмінний варіант для вечірок.

Рекомендуем прочитать

Управление коммерческой недвижимостью

Партнер

Вице-президент Харрис критикует Трампа за ограничения на аборты

OSHU

Вновь на Джоан Роулинг накинулись те, кто обязан ей своей звёздностью

OSHU