hronika.info
Общество

Підбірка містичних місць Києва від My-Kiev.com

містични місця Києва

Столиця Київської Русі була одним із небагатьох місць, куди не діставалася інквізиція і де вони відчували себе у безпеці. Київські відьми мали кілька особливо популярних місць для магічних обрядів. Як повідомляє Мій Київ, навіть зараз у цих місцях є особлива містична атмосфера.

Замковий пагорб, Поділ

Замковая гора

За всю історію що тут тільки не було. І резиденції царів, і церкви і навіть цвинтар. А скільки міфів про це місце! Монах, який літає ночами на мітлі, перевертні що жили в одному зі склепів монастиря. Можливо, це звучить не дуже правдоподібно, але відвідати це місце, безумовно, варто. Недарма у наш час Замковому пагорбу надали статус парку, на території якого проводяться цікаві екскурсії.

Лиса гора, Андріївський узвіз

Лиса гора на лексиконі відьом — це умовне місце, де відкриваються ворота у потойбічний світ. Саме тут будували магічні вівтарі та приносили жертви. Досі не вірите, що тут є магія?

Подземный ход Лысая гора Киев

Як вам такий факт, що пізніше на горі зводилася не одна церква, але будівля завжди руйнувалася з незрозумілих причин. Місцевий кажуть, що по цій горі часто била блискавка: у ті часи вважалося, що так виявляють своє невдоволення боги. Кажуть, у Києві є ще 3 схожі місця, що свідчить про те, що відьом на той час було чимало.

Старокиївська гора, неподалік Національного музею історії України

Той факт, що Перуну приносили жертви не викликає особливого подиву, все-таки за часів ідолопоклонників це було нормою. Але це місце мало свій характер.

Старокиевская гора

Завдяки ведунам воно мало особливу містичну атмосферу, а завдяки воїнам на той час воно має особливу історичну цінність. Напередодні битв воїни Київської Русі, які вважали Перуна покровителем князя та воїнства, тут проводилися особливі обряди, під час яких складали знаряддя та щити біля дерев’яного боввана та давали клятви у вірності один одному та богу Перуну. У наші часи там стоїть дерев’яний ідол Перуна, біля якого й відбувалися ці неймовірні магічні події.

Зелений театр, Київська прірва

Одне з основних місць для Open-air вечірок у столиці. Багато відомих артистів обирають місцем свого виступу саме Зелений театр.

Зеленый театр

Бари, танцпідлоги, ігрові зони – все для розваг на будь-який смак. Але це зараз. А що було раніше? За стародавніми міфами тут знаходиться вхід у підземний світ стародавнього Бога Велеса, покровителя поезії.

Вважається, що навіть після багатьох століть у цьому місці відчувається присутність потойбічних духів. І це не єдина причина вважати це місце магічним. Говорять «Зеленка» одне з улюблених місць прогулянок Михайла Булгакова. Чи не тут великий письменник почерпнув любов до містики, яка була присутня у великій кількості в його творах?

Збори різних магічних субкультур у наш час, чутки з приводу підземних лабіринтів, — ще дві причини вважати це місце воістину одним із магічних центрів столиці, що ще більше приваблює екстремалів і любителів галасливих тусовок.

Рекомендуем прочитать

Студенческий лидер извинился за антисемитские высказывания

OSHU

Готовы к любым условиям: выбираем противоударный смартфон

Партнер

Отмена церемонии вручения дипломов в Университете Южной Калифорнии

OSHU