hronika.info
Видеоновости

Кадры испытаний высокоточной системы залпового огня Ольха-М. Видео

Согласно техническим характеристикам, максимальная дальность стрельбы Ольхи – 70 километров.

В Украине провели испытания новейшего ракетного вооружения Ольха-М, которая является модернизированной версией Ольхи. Оружие проверяли на дальность. Об этом сообщил директор информационно-консалтинговой компании Defense Express Сергей Згурец на своей странице в Facebook, передает интернет-издание Хроника.инфо со ссылкой на Корреспондент.

«24 июля состоялся очередной этап заводских испытаний высокоточной системы залпового огня «Ольха-М». В ходе испытаний отрабатывались очередные задачи по проверке и совершенствованию ряда технических и технологических решений», – рассказал он.

Згурец добавил, что Ольха-М является логическим продолжением работ по теме уже принятой на вооружение ВС Украины высокоточной системы залпового огня Ольха.

«Как известно, Ольха является глубокой модернизацией РСЗО Смерч – так оно зафиксировано в документах. Хотя по сути речь идет о создании новой системы залпового огня с возможностями высокоточного оружия – в габаритных параметрах реактивного снаряда для РСЗО Смерч», – подчеркнул он.

Согласно техническим характеристикам, максимальная дальность стрельбы Ольхи – 70 км. Скорость ракеты на конечном участке траектории – около 3,4 М. По результатам государственных испытаний, высокоточная система залпового огня Ольха в конце 2018 года была принята на вооружение ВС Украины.

«Вільха-М». Випробування дальністью Сьогодні повернувся з чергового етапу випробувань нашого нового зразка ракетного озброєння – комплексу «Вільха-М». Тут – коротеньке відео і трохи сухого тексту, бо ключові деталі – поки за лаштунками. Хіба що скажу так: є помітний прогрес, який усіх задовольнив. І розробників, і військових.Отже…Державне підприємство «Київське конструкторське бюро «Луч» в рамках державного оборонного замовлення продовжує реалізацію проектів, скерованих на оснащення Збройних Сил України новими ракетними засобами враження. 24 липня відбувся черговий етап заводських випробувань високоточної системи залпового вогню «Вільха-М». У ході випробувань відпрацьовувались чергові завдання з перевірки та вдосконалення низки технічних та технологічних рішень. Пуски проводилась штатними розрахунками 107-ї реактивної артилерійської бригади. Саме ця бригада буде першою в ЗС України, арсенали якої будуть посилені новими розробками. «Вільха-М» є логічним продовженням робіт по темі вже прийнятої на озброєння ЗС України високоточної системи залпового вогню «Вільха». Як відомо, «Вільха» є глибокою модернізацією РСЗВ «Смерч» — так воно зафіксовано в документах. Хоча по суті йдеться про створення нової системи залпового вогню з можливостями високоточної зброї – в габаритних параметрах реактивного снаряда для РСЗВ «Смерч». Маса ракети «Вільха» – в межах 800 кг. Максимальна дальність стрільби – 70 км. Швидкість ракети на кінцевій ділянці траєкторії – близько 3,4 М. За результатами державних випробувань високоточна система залпового вогню «Вільха» у кінці 2018 р. була прийнята на озброєння ЗС України. Проект «Вільха-М» спрямований на поліпшення характеристик «Вільхи». У квітні і травні 2019 р проходили випробування «Вільхи-М» зі стрільбою на максимальну дальність у 120 кілометрів. На черзі – підготовка до проведення державних випробувань. Орієнтовно це відбудеться у вересні-жовтні. До цього часу, ймовірно, відбудеться ще декілька пусків системи «Вільха-М».В кооперацію з виготовлення нової системи озброєнь «Вільха» та її модифікацій включені лише українські підприємств. Їх близько п’ятнадцяти. Поставка у війська систем «Вільха», а також «Вільха-Р» та «Вільха-М» — швидкий шлях підвищення боєздатності полків РВіА, оснащених РСЗВ «Смерч».

Gepostet von Сергій Згурець am Mittwoch, 24. Juli 2019

Рекомендуем прочитать

Хроники ада: о жизни в Мариуполе сняли документальный фильм. Видео

Анна Мартынова

Джонсон и Зеленский выступили перед Верховной Радой. Видео

Анна Мартынова

В Подмосковье загорелся склад: площадь пожара составила 34 тысячи кв.м. Видео

Анна Мартынова