hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Насоси з Росії не допомогли вирішити проблему водопостачання в «ЛНР»

Тимчасово окупована частина Луганської області відчуває нестачу питної води, навіть незважаючи на те, що в останньому гумконвої з Росії «ЛНР» були надіслані 13 насосів — 9 погружних і 4 центробіжних.

Ці насоси, за вказівкою очільника самопроголошеної «ЛНР» Ігоря Плотницького, були встановлені на Хорошанській та Краснолиманській насосних станціях, щоб вирішити проблему водопостачання захоплених бойовиками територій, зробити водоподачу в цих регіонах незалежною від української сторони.

Однак проблему незалежного водопостачання так і не вдалося вирішити.Зокрема, без води залишаються кілька вулиць селища Металіст – Октябрьська, Стадіонна та Ленінська, а також селище Велика Вергунка та місто Антрацит.

Примітно, що керівник центру управління відновленням «ЛНР» Олександр Дробот заявив про те, що Київ обмежив подачу води в «республіку» з території Петровського водозабору та Західної фільтрувальної станції (ЗФС).

«Штучно створюється дефіцит від Петровського водозабору — ми отримуємо тільки 40%», — сказав він, зазначивши, що від ЗФС самопроголошена «республіка» також отримує менше 50% від необхідного обсягу водопостачання.

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU