hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

«Кульгавий» уряд остаточно втратив довіру

Заява Крістін Лагард – яскраво негативна оцінка діям українського уряду. Адже і в Україні, і за кордоном вже давно знають, що корупція, як явище процвітає саме у виконавчій владі, тобто там, де розподіляють і де «освоюють» державний бюджет

Звичайно, СМС-скандал, який став офіційною причиною емоційної заяви про тиск з боку міністра економіки – це ганебно.

Але набагато дошкульнішою є втрата багатьох сотень мільйонів (як не мільярдів) гривень, які «губляться» на виділені коштів посередникам та на недоборі податків від «своїх», особливо наближених до уряду олігархів.

Тут ховається реальна корупція і ця проблема є набагато більшою, ніж просто СМС-переписка, яку наразі перевіряє НАБУ.

За реченням директора-розпорядника МВФ, яке нам передав Інтерфакс, може бути і невдоволення чому уряд затягує з призначенням всіх членів Національної агенції запобігання корупції (НАЗК).

Крістін Лагард: «Я стурбована тим повільним прогресом, який демонструє Україна у поліпшенні державного управління, боротьби з корупцією та у зменшенні впливу корисливих інтересів на політику»

Єдиним нормальним виходом із патової ситуації може бути тільки негайне перезавантаження уряду, який втратив будь-яку довіру як в Україні, так і за її межами. Про що, до речі, свідчить сьогоднішня заява Крістін Лагард.

Прем\’єр-міністр може скільки завгодно оголошувати ультиматумів народним депутатам, які його обирали, але годинник рухається до 16 лютого і час другого уряду Арсенія Яценюка наближається до кінця.

Найрозумніше за ці шість днів, які ще лишаються, насамперед Народному фронту домовитися з колегами по коаліції про призначення нового прем\’єра, нового уряду для початку реальних реформ та реальної боротьби з корупцією.

І, до речі, насамперед треба призначити НАЗК.

На мою думку.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU