hronika.info
Владимир Цыбулько
Все статьи автора
Мнения

Він це зробив!!! Сильний хід Президента

Звернення Президента напередодні звіту Уряду остаточно перекреслило маневри Яценюка, але й внесло в порядок денний абсолютно нові складові! Двері захлопнулися! Відступати нікуди і така відчайдушність переводить гру в більш якісний очікуваний результат. Він це зробив! Не розмазав сметану по тарелі, а вивалив на таріль живе мясо гіркої реальності, він зробив довгоочікуваний, але вчасний правильний крок, щоб знайти швидкий та безпечний вихід із урядово-парламентської кризи..

Мова про такий маневр, котрий би вніс нові правила і нове дихання в функціонування діючої правлячої коаліції. Адже дострокові вибори не надто змінять політичний ландшафт, але втрата темпів реформ і часу може виявитися трагічними для держави. Тож потрібен такий вихід, що передбачає збереження єдності команди і чинної коаліції, уникнення дострокових парламентських виборів.

Але й публічне аутодафе Яценюка може перетворитися на збиткування з його політсили, котра за потенціалом є опорною другою силою в коаліції, тож надавши шанс Яценюку піти красиво без вотуму недовіри, і зберегти свою присутність у владі можна сподіватися й на відновлення довіри до його політсили. Таким чином глава держави пропонує залишити ту систему стримувань та противаг, яка нині склалася.

Президент не вдавався до занадто барвистих словесних ескапад, доогульної критики Уряду, визнав і його досягнення, і складність умов, в яких працює Кабінет Міністрів. У виступі він максимально толерантний до урядової команди. Тож у Яценюка є шанс прислужитися владній звязці БПП-НФ можливо в новій , несподіваній якості.

Особливо філігранно зіграна історія з відставкою Шокіна, тому поступливість Шокіна з написанням заяви, повинна переконати Арсенія Петровича в тому, що важливішим від фактора власної репутації завжди буде репутація інституції, котру очолює та чи інша особа. Ключовим є питання довіри, без якої, глава держави має рацію, реформи не можливі. А з довірою до Уряду і ГПУ була цілком аналогічна ситуація..тому й вихід має бути аналогічним.

Йдеться не про кризу у стосунках Порошенка і Яценюка, а про те, що Уряд втратив підтримку коаліції, без чого він не може впроваджувати стратегічні реформи і оперативно-тактичне керівництво.

Згода Яценюка на пропозицію Президента дозволила би якнайшвидше вийти з кризи. Розвязка сюжету з Яценюком розвязує нову наступну низку політичних сюжетів!

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU