hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Кожен політик повинен розуміти, що перебуває під «лінзою»

Розглядаючи декларації наших політиків.

З самого ранку слухаю та читаю повідомлення різних ЗМІ про декларацію Президента. Як колишнього журналіста мене завжди переймало вміння моїх колег подавати та аналізувати отриману інформацію.

Ще більш цікаво почути коментарі опозиції до якої зараз себе любить зараховувати чи не кожен другий вітчизняний політик.

Отож, усі повідомили, що за підсумками 2015 року Петро Порошенко задекларував 62 млн 162 819 грн. Але от що дивно, жодне ЗМІ не пригадало, що в 2014 році Президент отримав значно більший дохід – 368 млн 943 679 грн.

Іншими словами доходи Петра Порошенка зменшилися на 306 780 860 грн, але цього майже ніхто «не помітив». Зрештою нічого дивного, за минулий рік збідніла практично вся країна – один з найпомітніших наслідків війни.

Але зрозуміло, що замовчування порівняння відбувається з інших причин – ЗМІ усвідомлюють, що це не може негативно характеризувати Президента, відтак свідомо уникають цієї інформації. Для них у такому порівнянні просто немає сенсу, бо там не буде сенсації і на ній не збереш додаткових лайків у Фейсбук.

Проте кампанія декларування щойно почалася. Попереду нас чекає ще багато цікавого…

Наприклад, завдяки розслідуванню «Схеми» я зі здивуванням дізнався, що Олег Ляшко їздить на кадилаку. Хороший вибір – радий за Олега, хоч сам у такій машині я ніколи не був. Але мабуть це зручніше, ніж той примітивний «Ренж Ровер», який він давно віддав.

Головне, щоб авто було в декларації за 2015 рік і з неї було видно – де у скромного партійного лідера (зовсім не бізнесмена), який так переймається долею зубожілих селян, доходи на які він купив настільки шикарний автомобіль?

Минулого року ми знову з подивом дізналися, що у нас залишилися політики, які є лідерами всеукраїнських партій, і до сьогодні змушені орендувати будинок для житла.

По-людськи їх навіть жаль, адже як співають у народній пісні «чужа хата такая, як свекруха лихая». Ну немає коштів, щоб купити житло – у багатьох так.

Але головне, щоб декларація цього року містила достатньо доходів для оренди будиночка в Кончі 588 квадратних метрів і щоб оренда не складала половину усіх доходів за рік. Інакше виглядатиме надто неправдоподібно…

Кожен політик, від Президента і до депутата сільської ради, від владоможця і до красномовного опозиціонера, а особливо ті, які рвуться до боротьби із корупцією, мають розуміти, що перебувають під лінзою, через яку їх вивчає громадськість.

Тож якщо топ-політики хочуть, щоб інші громадяни платили податки, починати треба з самих себе.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU