hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Куди пішов мільярд для «вимушених переселенців»

Про «пенсійний туризм».

У Харківській області завершилася перевірка фактичного проживання тимчасово переміщених осіб, включаючи пенсіонерів. Ініційована правоохоронними органами перевірка мала на меті виявити і припинити так званий пенсійний туризм.

«Якщо три місяці тому в регіоні було зареєстровано 191 тис. переселенців або 144,2 тис. сімей, то наразі їх залишилося 103 тис. Через непідтвердження місця проживання з обліку знято 42,2 тис. осіб, у тому числі, за списками СБУ — 27,1 тис. осіб. У їхньому числі — так звані пенсійні туристи: вони приїжджали за пенсією до Харкова з територій, непідконтрольних Україні, і поверталися назад», -повідомив директор департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Юрій Шпарага.

За словами директору департаменту Харківської ОДА, відтепер переселенці, які не мешкають за адресами, вказаними після їхнього виїзду з непідконтрольних територій, не вважаються тимчасово переміщеними.

Нагадаю,17 червня 2016 року я, як співголова ГІ «Права Справа», звернувся до Голови Служби безпеки України Грицака В.С. та Генерального прокурора України Луценка Ю.В. із заявою про проведення в Харківській області перевірок щодо виявлення незаконних схем соціальних виплат майже 28 тисячам фіктивних переселенців на суму більш ніж один мільярд гривень на рік.

В заяві йшлося про наступне: «Так звані «вимушені переселенці» були зареєстровані в органах соціального захисту, як внутрішньо переміщені особи з районів проведення антитерористичної операції. У документах зазначалося, що всі вони живуть на території Харківської області, хоча фактично за місцем своєї реєстрації вони не проживали.

Так, в м. Ізюм Харківської області за адресою: м. Ізюм, вул. Фрунзе, 2, офіційно зареєстровано майже три з половиною тисячі переселенців. Ще кілька сотень переселенців зареєструвалися в будинку на вул. Пролетарській, 5. По факту, ніхто з так званих «вимушених переселенців» за цими адресами не живе. Будинку по вулиці Фрунзе, 2 не існує».

На прикладі м. Ізюм, де співробітниками управління праці і соцзахисту «вимушені переселенці» на підставі інформації з Єдиної державної інформаційної бази були зареєстровані за неіснуючою адресою, наочно продемонстровано, що в інформаційну базу заздалегідь вносилася інформація, яка дозволяла проводити незаконні оборудки з державними коштами за рахунок виплат пенсій та соціальних нарахувань вимушеним переселенцям , які пройшли реєстрацію за неіснуючими адресами.

Щомісяця пенсії та інші соціальні нарахування призначені для виплат вимушеним переселенцям надходили на українські банківські картки, які потім знімалися готівкою. Ця готівка переправлялася на непідконтрольну Україні територію, в тому числі і для фінансування терористичної діяльності.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU

1 комментарий

Таня 25.08.2016 в 12:41

Снегирев, прежде чем писать по теме "переселенцы" неплохо бы ознакомиться с законами и Конституцией Украины. А то, что КМУ в своих постановлениях допускает нарушение основ законодательства как украинского, так и международного, это вас не волнует. А ведь есть такое правило: все подзаконные акты действуют в части, не противоречащей законам. Получается просто чиновники любых министерств и ведомств выдают за нарушение действия, которые к таковым не относятся. А напротив, сами являются нарушителями законодательства. Конечно, что такие заявления не могут распространяться по их личной инициативе. Понятно, что команда идет сверху. И вас лично это не волнует. Вы на денежной писательской волне. Ведь пока вы не относитесь к переселенцам, которых Украина лишили выплат заработанных и начисленных им пенсий, обвинив их в том, что они не переселились фактически на подконтрольную территорию. Как будто там им обеспечили место проживания. А тех, которые по состоянию здоровья и возрасту не могут самостоятельно передвигаться обвинили как преступников. В то время, когда международные организации финансово и материально стараются поддержать пострадавших людей, Украина умыла ручки и вообще забрала с них то, что обязана платить, показав этим свою полную несостоятельность не только поддерживать народ с украинским паспортом, но и осуществляя в отношении них государственный бандитизм и геноцид.

Ответить

Комментарии закрыты.

Оставить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.