hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Діяльність Саакашвілі: багато галасу з нічого

Чим запам\’ятається одеський губернатор.

Much Ado About Nothing або Багато галасу з нічого – так називалася знаменита п\’єса Шекспіра, що вийшла в світ 1600 року. І хоч Одещина не Сицілія, а Саакашвілі не дон Педро, режисура його дій та відставки мені нагадала безсмертний твір Шекспіра.

Чим запам\’ятається голова Одеської ОДА?

Звинуватив Арсенія Яценюка у корупції

Звинуватив Ігоря Коломойського у корупції

Звинуватив Арсена Авакова у корупції

Звинуватив Романа Насірова у корупції

Звинуватив Геннадія Труханова… ну ви самі розумієте у чому…

І незважаючи на те, що ряд звинувачень багатьом подобались, задаймось питанням – що ж зробив Михайло Саакашвілі?

Якщо ви думаєте, що зовсім нічого – ви помиляєтесь! Він розігнав половину ОДА і це, напевне, дало економію коштів обласного бюджету. Щоправда – це чи не єдина завершена справа, якою може похвалитися губернатор.

Відритий з помпою Центр обслуговування громадян тихо закрили, бо, як розповідають, державну установу розмістили в орендованому офісі, на що елементарно не вистачило грошей.

«Дорогу життя» Одеса-Рені так і не завершено, бо за словами губернатора йому знову таки забракло грошей. Замало було надходжень від митниці, яку він перед тим так нахвалював, за перевиконання плану.

У інших областях за цей час відремонтовано сотні кілометрів доріг, але дороги Одещини все ще залишаються випробуванням для водіїв, особливо у північній частині області.

Щоправда губернатор «збудував» намет просто на трасі і сказав, що перенесе туди кабінет. Але знову далі заяви знову чомусь не пішло.

Йому щиро бажали успіху. Одещину порівнювали з Грузією і за площею, і за населенням, але Грузією вона, на жаль, не стала. Попри те, що на Одещині цей губернатор отримав більше повноважень, ніж інші голови ОДА.

Однак країна потребує результатів, а не лише красивих і популярних заяв, а з результативністю у Саакашвілі проблеми.

Звичайно, він говорить про опір, звісно каже, що заважали – але ж ніхто й не обіцяв, що буде легко.

На мою думку, основна проблема невдахи-губернатора в тому, що він намагався очолювати область і, одночасно, будувати політичну кар\’єру. Тому чи не єдиним конструктивом стало створення партії Нова хвиля.

От тепер нарешті Саакашвілі займеться на 100% тим, що любить і вміє робити – буде говорити і звинувачувати, звинувачувати і говорити…

Його мета цілком прозора – перемогти на позачергових парламентських виборах, раз на президента України він балотуватися поки не може.

Тим більше, що для продовження політичної кар\’єри Саакашвілі потрібно отримати хоч якусь перемогу, інакше в бекграунді пам\’ятатимуть одні поразки: чотири невдалих виборів у Грузії і одна управлінська поразка на Одещині в Україні.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU