hronika.info
Богдан Яременко
Все статьи автора
Мнения

Закиди на адресу Наєма і Лещенка є достатньо сумнівними

БПП скромно мовчить.

Так, народ України (виборці), можуть і повинні запитати у нардепів, а куди вони входять-виходять, чому будучи в блоці однієї політсили вступають до політичної партії, яка не входить до цього блоку?

Це наше, не блоку БПП, право поставити так питання. За законом нардепи відповідальні перед народом і більше ніким. І це питання моральної та політичної цілісності народного обранця.

Воно існує, і виборці його колись дуже чітко озвучать на виборах (навіть якщо зараз з поваги і почуття солідарності не хочуть «топити» молодих і політично симпатичних нардепів).

Але чи має фракція БПП законні підстави обурюватися, що її учасники увійшли до якоїсь партії, застосовувати парламентські процедури чи інші інструменти для обмеження чи регулювання діяльності таких депутатів (вилучення зі складу делегацій у міжнародних парламентських організаціях зокрема)?

Наскільки я розумію, — ні. Блок політичних партій на те і є блок, що до його складу можуть входити і позапартійні особи, і особи, що представляються різні партії. І ніхто не сказав, а законодавство не визначає це, що нардепи, що входять до складу парламентської фракції якогось політичного блоку, не мають права належати до політичних партій, які не беруть участь у формуванні блоку.

Висловлюючи претензії до зазначених депутатів, блок БПП скромно мовчить і залишає без відповіді питання — а чому ж. якщо ці депутати вас настільки не влаштовують, ви просто не виключите їх зі списку фракції? Це ж, здавалось би, єдиний правильний і послідовний крок для очищення партійних лав від тих, хто зрадив партійній програмі чи якимось принципам?

Відповідь очевидна, добровільний вихід депутата з фракції може бути підставою для позбавлення його депутатського мандату, а виключення — ні.

Таким чином, фракція БПП просто здійснила акт політичної помсти, приймаючи рішення про вилучення кількох депутатів зі складу міжнародних парламентських делегацій. Політична дріб»язковість, яка свідчить, що фракції БПП глибоко начхати на державні інтереси. Інакше до уваги брались би результати діяльності депутатів у складі делегації (де вони представляють Україну), загальний інтерес і благо, а не партійність.

Але мстивість і дріб»язковість хіба найбільший недолік БПП?

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU